2013-02-07 Torsdag kväll fast jag tror det är fredag

Så det kan bli - jag har ända sedan jag vaknade i morse trott att det är fredag idag. Varför vetjag inte menk anske är det för att jag brukar handla på fredagar. Handlade idag istället så därav viss förvirring. Prövar just nu att ändra bloggen lite. Får väl se om det fungerar. Det blir ju som bekant inte alltid som man vill i den här datorhanteringen.

Konstigt det där med att veckohandla när man bor på landet. Hur många listor jag än skriver så glömmer jag alltid något. Det kanske skulle vara på sin plats att ta med en penna och stryka över varorna en efter en. Apropå värdelöst vetande eller hur. Vem är intresserad av min klantighet?

Idag när jag åkte förbi Gussjön på väg till Härnösand så låg enhel drös med rådjur i snön på sjön. Man matar rådjuren där och jag försökte räkna hur många det var men hann bara till 14 för sen var jag förbi och dom syntes inte längre. Härligt att se dessa rådjursflockar. Hoppas bara att lodjuren håller si därifrån. Visserligenf inns hus i närheten med lodjuret är smart och kaxigt. Men, men dom ska ju också äta. Jag tycker lodjuren är så otroligt vackra. Ett fantastiskt kattdjur om jag har lite svårt att förstå att man kan skjuta. Nu är jag ju inte jägare och har ibland svårt att se varför man ska skjuta vissa djur. Om man inte kan äta dom, why shoot them? Päls är det väl inte många som vill bära idag. Det finns ju fuskpäls som värmer lika bra ha ha ha. Kan inte heller förstå varför bäver ska jagas om det inte är så att de måste tas bort p g a att de förstör, dämmer upp. Fast jag kan förstås inse att ibland måste man ta bort vissa djur om det blir alltför många av en viss sort.  Nu ska jag inte ge mig in i vargdebatten trots att jag har åsikter även där men en sak kan man väl i allafall säga - vargfrågan är illa skött hur man än vänder sig och vad man än tycker i den debatten.

Idag så är det den ena av två väderlägen här i Viksjö och det är KALLT. Ska det aldrig ta slut. Man längtar efter lite varmare dagar med som och max -5 grader.

Pratade via SKYPE idag med en god vän i Freeport, Bahamas och där har hela vintern bjudit på kanonväder, sol och väldigt varmt. Gillas av turisterna förstås som kan spendera långa dagar på beachen. Håll med mig om att det låter härligt.

Tyvärr är det lite för kallt ute för att det ska bli någon fotografering. Man fryser fingrarna av sig trots torgvantar. Kameran tycker också att det är lite väl kallt och vill gärna ha något värmande runt sig. Och förstås när kameran inte är med dyker det alltid upp något som vore värt att fota, SUCK. Livet går annars vidare här i min lilla röda stuga, lite lappsjuka just nu men så blir det nog vart man än bor ;) Därför blev det våfflor med grädde till middag idag. Gillas av dogsen!

vafflor-och-gradde-024.jpg

 

8 feb 2013