Bara en vanlig måndag - just an ordinary Monday!

Så var det måndag igen. Allt går sin gilla gång. Stiga upp, ut med hundar i en timme cirka, äta frukost och fundera ut vad som kan tänkas vara på agendan idag. Klippt klor på två hundar. Shawna tycker att det är onödigt, men när jag klipper hennes klor så lägger sig Chantos ner med tassarna i vädret och väntar på sin tur. Och varför gör han på detta viset? Jodå han vet att efter kloklippning vankas det godis. Efter kloklippning så fick Shawna ett vaktbryt. Granne gick förbi utanför med spark. Kan ju har varit en björn på spark så bästa att skälla i förebyggande syfte. Tokfia där – hon är verkligen lite tokrolig clown den damen.

Har förstås snöat i natt så det är väl bara till att gå ut och skotta fram Old Faithful – IGEN! Gången bredvid bilen blir mindre och mindre för varje snöomgång. Så egentligen skulle jag starta gamla Bettan och flytta på henne och skotta ordentligt. Får väl bli så – i morgon kanske. För i morgon är det fettisdag. Och fettisdag betyder semlor. Vet inte om det fortfarande är så att fettisdagen äter man bruna bönor med fläsk och på det semla. Har förstått att det var så lite bakåt i tiden men vet inte om det stämmer.  För jag kommer bara ihåg semlorna. Kanske var det så att i min familj skippade vi bönorna och fläsket och gick direkt på semlorna. Jag har nog inte ätit denna maträtt sedan anno dazumal. Ingen mat jag direkt gillar, längtar efter och skulle nog aldrig komma på idén att laga det själv. Fast man kanske borde prova. Sägs ju att det är gott. Kan kanske vara gott med lite hemlagade bruna bönor och fläsk. Risken är väl bara den att efter en sådan måltid inträder paltkoma och man får inta soffläge.

Semlor finns ju att inhandla nu väldigt tidigt och inte bara på fettisdagen. Känns nästan som man börjar sälja dessa godingar direkt, eller i alla fall kort efter jul. Jag tycker man ska hålla på traditionen och börja sälja till fettisdagen. Men jag får ju inte bestämma det inte. I morgon blir det i alla fall semla eller t o m två semlor kanske. Först bort på middag med tillhörande semla (tänk om det blirBruna bönor och fläsk? På kvällen kl 1900 bjuder församligen på musik, visning av bilder från något projekt i Costa Rica och så förstås kaffe med semla (hembakad har jag hört). Trevligt initiativ här på byn. Gissar att semlorna kommer att dra en del gäster däribland yours truly. Nja jag vill gärna se bilderna också.

Woody Woodpecker har varit på besök hos talgbollarna. Jag vet att många inte gillar Hacke Hackspett eftersom HH gärna gör hål i väggarna på trähus. Men den här låter i alla fall bli huset jag bor i och går direkt på talgbollarna. Duktig Hacke. Ville dock inte bli fotad när jag öppnade fönstret så den stack iväg. Men kom sedan tillbaka och då fick jag en (inte så bra) bild genom fönstret.

 hemma-009.jpghemma-012.jpg               

Igår kom också en bekant hit med rådjursklövar för vårens, sommarens spårövningar. Så nu finns det inte plats på någon mer mat i frysen ha ha ha. Fick så många att jag gärna delar med mig om någon vill ha till spårläggning. Bra att träna hunden också på rådjursklöv och inte bara älgklöv. Så om någon som läser detta vill ha så skriv en kommentar under inlägget.

CIAO for now! Måste börja skriva på engelska också för engelskspråkiga vänner har klagat.Suck!

11 feb 2013