Being fearless..................

Being fearless isn´t being 100% unafraid; It is being terrified but you jump anyway!

Precis så känns det ibland här i livet. Och skulle jag hoppa bungyjump så skulle det här stämma in på pricken, I promise. Bungyjump måste vara absolut vidrigt att utsätta sig för. Tänkte på precis det när jag kollade på Fångarna på fortet förra veckan lördag. En av grabbarna i Robinsonteamet skulle hoppa Bungyjump och nästan grät, så rädd var han. Heder åt honom som gjorde allt för teamet och hoppade. Personligen skulle jag nog inte fixa Bungyjump och inte heller kackerlackor krypande på mig. Kackerlackor tillhör faktiskt ett av mina hatobjekt. Spindlar är inte alls lika vidriga och inte ormar heller. Fast ormar ska man helst inte klappa om de tillhör den mer giftiga sorten.

När jag nu pratar om Bungyjump, kackerlackor och andra trevligheter så går tankarna direkt till Australien och ett av mina besök där i Queensland. Ormar var vardagsmat, inte i ordets rätta bemärkelse, vi åt dom inte. Tumregeln för ormar, ser du en, rör den inte, lek inte med den, lämna den ifred och ta inga risker. Ormar kan vara snabbare än vad man tror. Även leguaner kan vara snabba, visserligen inte giftiga, men ett bett kan ge otrevliga infektioner. Spindlar ja också en hel del. Dock har jag hört att endast två arter av Austraiens alla spindlar är giftiga, Red back och en som heter Sydney Funnel-Web Spider En sådan där luden sak, typ fågelspindel. Bungyjump är populärt även i Australien och inte bara i Nya Zeeland. Något som jag oroade mig för var the Box Jellyfish. Bara lösa trådar av den här kan döda en människa på under 5 minuter. Läs mer om den på AVRU, NT Government  Så bada inte utan våtdräkt norr om Brisbane och Perth mellan Oktober - Maj. En annan hemsk manet är Irukandji, pyttesmå maneter som orsakar enorm smärta och besvär så som huvudvärk, muskelvärk, illamående, depression etc och kan vara dödlig. Läs mer om denna onda mini på Wikipedia och AVRU. Vinäger finns på alla större bastränder och ska hällas på stället där maneten träffat.

Så att ge sig ut i vildmarken i Aussieland kan mycket väl vara "being terrified, but you jump anyway"!

Jag gillar inte höjder så därför är bungyjump out of the question for me. Paniken slog till med full kraft under Australienvistelsen faktiskt. Ganska läbbigt måste jag erkänna. Och det var inte något kräldjur som orsakade detta, utan helt enkel höjdskräck. Vi hade åkt järnväg upp till en liten stad som hette Kuranda.  Ner skulle vi åka linbana som gick över regnskogen http://www.youtube.com/watch?v=XH7oSzFTT3o. Tveksam var jag förstås men det kan jag ju inte visa, dumskalle som jag är. Linbanan gick högt över regnskog, vattenfall, klippavgrunder och rätt ut i luften. Med dödsförakt klev jag in i kabinen eller vad det kan kallas. Och smack så låstes dörrarna. Inte bara höjdskräck, cellskräck också. Försökte hålla huvudet kallt och tänka på att "det blir nog en del bra bilder. Några bilder tog jag inte kan jag säga. När linbanan kastade sig ut över trädtopparna och dessutom guppade ordentligt över varje mast eller stolpe som linan var fäst i så gissade jag att min sista stund var kommen. Har ni drabbats av total panikångest någon gång? Ingen hit!! Fick sätta mig på golvet och inte titta ut och dottern som var med fick lova att det skulle gå bra. En av medpassagerarna (som jag kände väl) skrattade och tyckte att jag var korkad. Jag lovade kasta ut henne om hon inte höll tyst. Vilket jag kanske gjort om dörrarna gått att öppna. Kom dock ner till slut och på färden ner var det också byte av linbana/korgar. Det gick inte att ta sig ner på annat sätt än i linbanan, så på det igen bara! Whisky lugnade nerverna när jag var på säker mark. Ett råd till er alla - skratta aldrig åt någon som fått panikångest. Det kan sluta illa.

Om ni funderar på att åka på semester långt bort. Testa Aussieland. Väldigt härligt land att besöka och är man bara försiktig och lyssnar till lokalbefolkningen så klarar man sig bra. Att simma med hajarna är inte heller en bra idé. Och vem vet kanske springer man på Corcodile Dundee. Wishful thinking! Crocodiles (stora som ubåtar) sprang vi på men inte Dundee (tyvärr)!

Håll till godo: Steve Irwin leker med en Inlandstaipan, galenpannan där, fast jag saknar honom i rutan (one of a kind). Inlandstaipanen är Australiens farligaste orm. Att bli biten av den = död! http://www.youtube.com/watch?v=HXh0rLQPK5g

20 mar 2013