Bilbesiktning - hujedamej sånt shit........

Jaha då har gamla Bettan eller Old Faithful som hon också kallas varit till högt ärade bilbesiktningen i Kramfors idag då. Fast idag vill jag nog inte kalla Bettan för Bettan längre utan inser att Bettan nog är en ganska ålderstigen man med en hel del krämpor. Fast om man räknar i hundår – nej förlåt bilår menar jag så undrar jag hur gammal denna raritet är. Hur man räknar om hundår till människoår eller tvärtom vet jag ju men hur f-n räknar man om bilår? En människa som är född 1989 är ju en ung människa. Men en Volvo 740 GL som är född 1989 är skrotfärdig, haltar och har läckage både här och där. Kanske inte riktigt skrotfärdig än men behöver en del omplåstring. Allt enligt expertisen på bilarnas Vårdcentral Bilprovningen i Kramfors och bildoktorn där. Slapp trots allt gå eller lifta hem till Viksjö och det var ju snällt. Inte jag, för jag bad en god vän utföra besöket hos bildoktorn. Mitt humören klarar inte bildoktorsbesök. Det triggar igång min sämsta sida. Argsidan. Men gode vän  var nog glad att inte behöva gå från Kramfors.

 Visste om att bromsar behövde en del åtgärd och sen alla dessa jäkla lampor. Lite läckage på avgassystem och lite andra krämpor också.  Så nu vill det till att fundera om den här gamla trotjänaren ska få vila i frid eller bli reservdelsbil åt någon eller om jag helt enkel t ska utföra de operationer som krävs för att bilskrället ska friskförklaras. Och sedan låta någon annan som bara älskar en gammal Volvo 740 GL kombi och inget hellre vill än att få ta hand om en sådan antikvitet. Eller förstås be någon vänligt sinnad man, vart man nu skall hitta honom, ordna lite av det fix som måste till? Men inte ge upp nu han kan finnas därute. Jag har aldrig gillat Volvo, förlåt Sverige och inte gör jag det nu heller. Visserligen är en gammal bil en gammal bil och slits förstås. Fast egentligen borde man få bidrag till att laga bilen åtminstone rost som eventuellt orsakas av allt salt på vägarna i Västernorrland. Men det är nog inte genomförbart fast drömma går ju. Den här bilen är den enda bil jag någonsin haft punktering på (haft två 2012). Okey då jag vet att punktering händer men jag vill gnälla nu. Kanske en bra cykel med tillhörande cykelkärra för två hundar är ett alternativ. Fint att cykla omkring med 80 kg i kärran + mig på cykeln. Inte 80 kg till där men nog tungt.  Undrar om det går att ta sig upp för backarna ”at all” och hur ska kylan klaras av vintertid. Dubbdäck går säkert att fixa men hur katten får man till värmen. Vill förstås inte att dogsen ska frysa. Ser framför mig två hundar med sådana där skinnmössor eller vad det nu kan kallas. Ni vet sådana man hade förr då man åkte motorcykel och halsduk och extra päls, helst fårskinn.  Snobben hade ju en sån när han var ”the red baron”. Gäller att fundera och fatta rätt beslut.

untitled.pnguntitled.pnguntitled.pnguntitled.png

För att fortsätta gnälla på vinterns samtalsämne vädret ,så har solen varit framme idag och det har varit vackert men blåsigt och inte alls så varmt. Resten av veckan och kommande vecka kommer också att bjuda på kyla framförallt nattetid. Just nu är det minus 13,5 här i obygden. Ogillas!!!!! Allvarligt södra Frankrike finns det plats för mig? Bahamas ja men svårt att ta med hundarna. Någon med ”private jet” som vill ta mig med??

Att jordens temperatur är på G att bli högre = varmare än någonsin gäller inte i Viksjö. För här är det ett riktigt kallhåll. Ja ja, jag vet ,det är kallt i resten av landet också.  Jag tror att det är första vintern någonsin jag varit irriterad på vädret. Gäller att hålla ut gissar jag tills en förhoppningsvis varmare april. Idag slog det mig att jag faktiskt är ett pittoreskt (konstigt ord låter bättre "in English picturesquely" ) inslag i gatubilden här i Viksjö. Damen i orange ha ha ha med största hund man sett. En trevlig man stannade idag när jag var ute med hundarna, pratade lite om hundarna och jakt och sedan sa han att ”det är bra att du har sådana där orangea arbetskäder på dig som nästan är självlysande. Du syns bra. Tack jag vet! Och jag arbetar inte åt Reko eller annat företag där man har arbetskläder av denna min favoritfärg. Ska nog inhandla gula nästa gång. Börjar bli less på orange.

 

7 mar 2013