Billigt idag................

Ett stycke Volvo 740 GL födelseår 1989 och ett stycke Ridgeback född 2004. Bilen och jag är ovänner så också Mr Ridgeback och jag. Varför bilen och jag är ovänner finns preciserat i föregående dags blogg. Hunden och jag blev ovänner idag. Chantos börjar bli gammal men är pigg och kry för sina snart nio år men lite senil verkar han allt ha blivit eller i allfall börjar bli. Eller så är det bara så att han har ett kamouflage för sitt beteende, så att jag skall tro att han är senil och inte bli förbannad på honom.

Och vad gjorde han idag då som föranleder att han är billig? För det första så är han alldeles totalt matgalen och inte blir det bättre med åren. Seniliteten för att jag tror att han glömmer bort att han ätit...........  grrr.......  Äter allt och då menar jag allt. Och gissa vilka läckerheter en matgalen Ridgeback kan hitta i naturen? Allt ifrån gamla ben, kadaver, sopor, kattskit, rådjurskit (ursäkta ordvalet) listan kan göras lång. Konstigt vad det finns i naturen, inte det naturliga som djuren lämnar efter sig utan mer det som människor kastar i naturen och/eller glömmer ta med sig hem efter skoterturen/skidturen eller vilken tur som det nu må vara. Egentlien vill jag inte skriva vad han åt idag, men han var lös och sprang och hade hur kul som helst och sedan krafsade han fram något ätbart i snön. Jag fattade precis vad som stod på menyn, för det finns gott om rådjur i naturen. Mums sa Chantos och åt glatt med en nej-skrikande, svärande matte som kom ångande i djupsnön. Han bryddde sig förstår nada och stack bara vidare till nästa hög som behövdes krafsas fram. Snacka om luktsinne för allt var översnöat. Naturligtvis går det inte att få fast en hungrig Ridgeback som hittat godsaker för det är en väldig snabb hund som bekant. Sen vet min gode Chantos att när det ryker ur öronen på matte då är det faravarning. Hög nummer tre som krafsades fram var inte en hälsning från rådjur utan ett annat djur, katt gissar jag. Egentligen blir jag inte så förbannad över det där med hans aptit på det rådjuren lämnar efter sig utan mer på hans sätt att sticka och fullständigt ignorera mig. Med ålderns rätt verkar han tycka. Fast lite rolig är han förstås också. Sen står han och inbjuder mig till lek och ser ut som "jag har inget gjort - vill bara leka". Och jag är övertygad om att han fattar att det inte är OK att äta allt som ligger i naturen. Men han kan bara inte låta bli. Hundar är bra snuskiga egentligen. Fast det är förstås bara som människor ser det. I hundvärlden så gissar jag att det bara handlar om mat som bara finns där och bara att ta för sig. Inget torrfoder som portioneras ut. Tur att en hund i familjen är kräsen och inte äter allt och inte är matgalen. Men hon skulle nog lätt kunna lära sig en del av Svante fjantig. Hon har ju lärt sig att vakta. Fast kanske inte. Hon har det kanske också i generna. Who knows. Nu blir det tandborstning på hans del. Undrar om det går att få honom att skölja munnen med Listerine? Får väl kamouflera det med nåt hundpassande då?

Nu bäst att titta i kylen om det finns något ätbart. Trots att Chantos snuskat sig men som tur är så är jag inte kräsmagad. Nu ska jag också göra soldansen och kanske vårdansen om det finns en sådan. Annars får jag väl uppfinna en. För sol och värme och vår vill vi ha nu. Snälla vädergudarna please............. 

Blir idag också riktigt upprörd över bild på Facebook på en död älgkalv och massa blod i snö samt vad som ser ut att vara del av en älgko. Bilden är förstås upprörande men vad ännu är värre än vidrigt är att Naturvårdsverket och Länsstyrelsen har beviljat skyddsjakt på dräktiga älgkor i mars enligt text under bilden. Den döda älgkalven har aldrig blivit född. Kan den här vara sant? Man tror nästan att det är ett aprilskämt. Hur kan man vara så grym om det här stämmer och vem tjänar på skyddsjakt på älgkor förutom skogsbolagen som inte vill ha älgar i skogarna verkar det som. Inte vet jag men stämmer det här, så borde både Naturvårsverket och Länsstyrelsen skämmas, likaså skogsbolagen. Men det verkar inte vara något slut på idiotierna vad gäller djur iSverige. Men ser man till hanteringen av vargtiken i Junsele (verkligen djurplågeri) som ovanstående myndigheter skött så kan nog det här också stämma.PROTESTERA NU. Upp på barrikaderna gott folk!!!! Man undrar lite vad som krävs för att få jobb på Naturvårdsverket, Länsstyrelsen och sist men inte minst Migrationsverket?

19 mar 2013