Björntest

dsc-0254.jpgChantos på björntest på hägnad björn i Junsele djurpark sommaren 2009.

Avresa till Junsele djurpark klockan 01.45 en väldigt vacker sommarnatt. Mats K och jag skulle vara i Junsele klockan 06.00 för björntest. Mats med Lowa, Jämthund och jag med Chantos Ridgeback. Intog sängen tidigt och tänkte att det var bäst att sova - jag skulle köra. Men inte gick det att sova tidigt. Klockan 01.45 kom Mats utanför och jag var förstås tröttare än trött. Det första Mats sa till mig var - va fan har du sminkat dig! Spelar ingen roll vilken tid på dygnet- smink  på! Gammal vana från flygvärdinnetiden gissar jag. Man vet ju aldrig vad man kan träffa på därute;))

Framme i Junsele genomgång om hur det här skulle gå till. Jag och Chantos gick ut som nr fyra och Mats & Lowa sist av sex hundar. Chantos gick in i inhägnaden och pinkande - förstås. Sen lullande han ner mot björnarna och fram till stängslet. Stannade till, kollade och skällde ett par gånger. Gick fram till stängslet, tittade på björnen som också var vid stängslet och ville ta godiset som låg innanför. Björngodis alltså. Sen kollade han in domaren som kastade in godis (pellets) till björnarna för att få djuren att röra på sig. Då bestämde Chantos sig för att gå till domaren och få lite han också. Björnar går inte upp mot godis. Och så var det klart! Inkallning klarade han dock u a. Kan väl kanske föstås att han inte blev godkänd.

Vet inte om han insåg att björnarna inte utgjorde något hot. Elstängsel mellan björnen och honom. Kanske var han så smart, who knows? Roligt att i allafall testat. Rädd var han absolut inte. Gammelfar björn 30 år cirka vid namn Loke satt och såg ut som han var i himlen. Det var han nästan också för han var så ivrig att ta godiset att han fick en kyss av elen. Stackarn! Det konstiga var att Lowa agerade nästan exakt likadant som Chantos trots att hon är Jämthund? Skällde lite mer bara.

Nästa gång är det fröken Plotthunds tur.

dsc-0250.jpg