Brigitte Bardot, still going strong!

Brigitte Bardot – at 78, still going strong!

Såg i ett modereportage att Bardotrutan är på modet  igen. Och hennes fantastiska slokhatt. Om jag inte var inne på en gammal sida förstås ha ha. Man är ju inte så modemedveten. Hur som helst så lever denna franska sexsymbol, nu 78 år, fortfarande i Frankrike och driver Foundation Brigitte Bardot som engagerar sig i djurrätt och hon har engagerat sig enormt mot Canadas klubbning av sälkutar. Senast har hon slagits för att man inte längre ska producera och sälja Foie Gras dvs gåslever. Gåslever som anses vara en delikatess innebär stort lidande för gässen. Hon är en tuffing den kvinnan. You go BB.

Nåja nu insåg jag förstås att jag när jag var kanske 10 år hade en Bardotrutig klänning på en skolavslutning. En med rosa rutor på vit botten, så jättefin verkligen. Och lite spets på kragen. Och underkjol under av någon sorts skumgummi  så att kjolen skulle stå ut. Önskar att jag hade haft den kvar idag. Inte för att den skulle passat utan haft den kvar som kultplagg. Och nog var hon utomordentligt vacker denna kvinna. Så jäkla snygg. Såg en bild på Kate Moss på omslaget av tidningen Vouge där hon sminkat sig och klätt sig som BB. Ganska bra faktiskt. Jag har faktiskt sett henne live en gång på Nürnburg Ring under ett Formel 1 lopp. Inte Kate Moss utan Brigitte Bardot. Hon var tillsammans med en av förarna som jag förstås just nu inte kommer ihåg vad han hette. Ursnygg i alla fall. Vilket par.

Kolla in hennes sida för att se hur hon engagerar sig. http://www.dancingstaranimalrights.org/brigitte-bardot-foundation/

Och så är det högsommarvärme i norrland. Och Viksjö är som en gryta. 23 grader i skuggan och varmt som bara den. Klagar inte, bara ett konstaterande. Hundarna vill knappt gå ut. Trots detta gick vi ner till Mjällån dig vid lunch så hundarna fick svalka av sig i ån. Släppte Chantos så att han kunde gå ner själv till en lämplig plats vid ån. Visserligen gick han ner i vattnet och drack och svalkade av sig. Sedan blev han totaldöv. Drog järnet genom skogen, fattar inte ur han kom fram där. Tjohoo glad som bara den. Tokrace på 10 minuter i hettan, tillbaka ner i ån och sedan behagade han komma till mig. Jag var livrädd att han skulle springa på någon orm eller skära tassarna eller något annat men det gick bra. Pust. Kan väl säga att han promenerade hem i sakta mak. Värme är inte hans grej, inte för varmt i alla fall då ligger han helst i skuggan. Morran gillar inte heller värme så platsen under bordet ute är ockuperad.

Till mig så tog jag med vatten, vilket jag alltid gör. Har ju inte lust att dricka vatten i ån. Man inser när det är så här varmt hur mycket vätska man behöver. Den torra värme vi har här passar inte mig riktigt. Jag vill hellre ha fuktig värme. Men för att få det får jag nog åka till Karibien eller nåt i den stilen.  Skulle förstås inte sitta fel alls. Men nu börjar deras Hurricane season så jag tror jag väntar ett tag.  Dream on girl!

Annars så verkar alla klippa gräs en sån här dag. Vare sig det behövs eller inte så klipps det. Övergår mitt förstånd men jag är nog lite dum jag. I morgon kommer nog gräsklippare hit också så jag får väl klippa framåt kvällskvisten. När det är svalt. Visserligen verkar alla här i trakten ha åkgräsklippare men inte hos mig. Då är det ju ingen sport att klippa gräset. Allt för motionen.  Det blev inga getter vilket ju hade varit kul.

Och nu är det bara nio kilo kvar. Det gäller att gå ut hårt. Blir väl toppen om man lyckas med fem då. Men nope, ten it is.

29 maj 2013