Bröllopsyra i ett vackert Stockholm

Bröllopsyra och Stockholm en av de vackraste städer jag vet! På sommaren!

Så där ja nu är de man och hustru. Man kan tycka vad man vill om kungahus, monarki osv men en sak är då säker – vacker som en dag var hon i alla fall idag, Madelen. Och Chris O´Neill var inte så dålig han heller. Tänk vilken nervpress att stå där framför en stor del av världen och alla dessa människor i kyrkan. Rörd till tårar när han såg sin otroligt vackra brud. Vilken man skulle inte fällt en tår av att se henne komma in genom kyrkans dörr. Fint par verkligen. Och Chris vilken modig man. Madelen verkade dock lite mer iskall, om man får säga så. Och inte fasiken spelar det väl någon roll att han sa hennes alla namn i fel ordning. Något som tidningarna förstås högg på direkt.

Brudklänningen var förstås vacker som en dröm. Pris? Man kan bara gissa. En sån klänning borde man nog sätta i kassaskåp ha ha. En hel del vackra klänningar fick man förstås se vilket roade mig. Den här klänningen fick i alla fall mig att sätta kaffet i halsen. Snacka om mer pengar än smak. Hoppas hon hade väskan full av sån där tuttistejp. Hur i hela världen satt den klänningen uppe? Den var nog ett par nummer för liten upptill i vart fall.

Bilden från Aftonbladets hemsida.

Prinsessan Christina, som lagt på sig lite för mycket av det goda över åren (ha ha ha hon är i gott sällskap)  hade en klänning som var så utomordentligt hemsk att jag nog undrar om hon sytt den själv. Någon mintgrön eller pistagegrön blank sak men påsydda flärpar eller vad man nu ska kalla det. Kolla in på https://www.aftonbladet.se 

Annars så är väl ett sånt här bröllop lite speciellt. Det rika och vackra folket med pengar och en livsstil som vi vanliga dödliga inte ens kan drömma om. Personligen är jag nog lite anti kungahus. Bra PR för Sverige, javisst, men på något sätt så känns det omodernt och konstigt och att man se upp till någon bara för att det är kungligheter finns inte i min värld. Men erkänner att jag tyckte att bröllopet var fint och kul att se. Även om man inte var bjuden. Bäst var hästarna som klarade hela kortégevägen. Vilken prestation. Både polishästarna, vagnshästarna och hovstallets andra hästar och ryttare ska ju ha en eloge. Alla som hållit på med hästar, vet hur lite det behövs för att en häst ska se spöken. Visserligen är de här hästarna specialtränade men man kan aldrig veta vad som händer när man har med djur att göra. Roligt att hovstallet får finnas. Unikt är det.

Inte för att vara elak och avis eller något sånt men nog vore det kul att få veta slutliga prislappen för det här. Bra i alla fall att Stockholm tjänade på det. Stockholm en stad som idag visade sig från sin vackraste sida. På sommaren är Stockholm vackrast av alla städer. Ett lyckat bröllop verkligen men gissar att många nog sitter på middagen och är lite trötta (och kissnödiga kanske). Ont i fötterna säkerligen och en och annan sko åker säkert av under bordet. Eller kanske inte de kungliga, de rika och vackra (och mindre vackra men rika) gör så? Av alla klänningar idag så bar nog Victoria en av de vackraste. Heja Victoria du prickade rätt med den klänningen. Och Annie Lööf du skulle nog ha stannat hemma om du inte hittat nåt bättre att sätta på dig. Men den klänningen och skorna matchade förstås håret.

Coolast klädd av männen var Maharadjan av ”någonstansifrån”.

Försöker tänka mig in i vad man skulle haft på sig om man varit bjuden. Tanken är svindlande. Visserligen finns en och annan klänning i min garderob från tiden på Bahamas, men dessa plagg har krympt något enormt i garderoben. Det måste ha regnat in minst sagt. Så det hade nog bara varit att besöka någon vintage affär. Second hand med andra ord.

Så det var min version av en rapport från det här bröllopet. Natti natti nu!

8 jun 2013