Dags igen......

Jeans är ett kapitel för sig. Någon som håller med? Min svärson köpte ett par till sin fru dvs min dotter i USA i våras. Jeansen var förstås för stora åt henne och jag fick ta över dom till ett kanonpris. Provade och lite trånga i midjan  var dom förstås. Opitmist som man är så väntade jag en månad innan jag övertog jeansen, ett par snygga Levis. Då hade den där delen av jeansen som var lite trånga försvunnit. Glad i hågen så la jag in jeansen i garderoben. Och förträngde sedan att jag hade ett par nya jeans. Ni vet sommar, varmt osv, inget läge för jeans. Näe fram åkte de stora bekväma shortsen och de bekväma brallorna som gick att dra åt jättemycket i midjan. Sådär ett antal centimeter ni vet. Eller en hel decimeter. Så jäkla sköna. Idag kröp jeansen fram ur garderoben. Ok, tittade länge på dom innan jag vågade mig på att prova. Suck! Den där centimetern som man mödosamt - näe inte mödosamt utan ganska enkelt egentligen - lyckats få att försvinna, var tillbaka. Envist satt den där runt midjan. Skratta måste man ju men lite förbannad på sig själv blir man allt. Motionerat har jag ju gjort som vanligt hela sommaren, inte druckit mycket vin så vad f-n beror det på då? Insåg förstås att allt "gofika" som bjuds på här och där måste få ett slut. Egentligen är jag ingen "fikaperson" men tydligen har jag i sommar hemfallit åt denna synd. Frosseri är ju en av de sju dödssynderna. ja nu  kanske man inte ska överdriva men centimetern sitter där och det är väl bevis nog. Nåja det kunde varit värre. Det kunde varit två eller tre centimeter. Så nu är det bara att skrida till verket . Operation få på sig jeansen har startat. Hmmmm.... morötter är svåra att ha till kaffet. Vilken tur att jag inte dricker mycket kaffe.

I år har det iallafall varit en varm sommar och ännu är den inte slut.  Augusti är ju som bekant en sommarmånad och min favorit bland sommarmånaderna. I övrigt så gillar jag september bäst av alla månader. Kanske för att jag är septemberbarn. De ljusa nätterna som vi har häruppe har övergått till att blir ganska mörka igen. Dock är det ljust ganska länge fortfarande. Dock tillhör jag inte de som gillar när det är alltför varmt. Igår hade vi en lite övning med brandvärnet här på byn. Fantastiskt vilken förmån att ha ett eget brandvärn på byn.  På med larmställ och gummistövlar och solen den värmde gott. Tur att vi iallafall fick jobba med vatten. Kan väl säga att det var lite bastufeeling i den outfiten. Stövlarna satt fast på mina ben när jag kom hem ha ha. 

Shawna min fröken Plotthund gillar inte heller värme. Så långpromenaderna blir på morgon och kväll. Ett spår har vi gått i värsta hettan och hon klarade det galant även om hon nog tyckte att värmen var besvärande. Men inget vatten inte kunde fixa. Tor den ilskna guden har varit flitig de senaste dagarna med att fara fram ver himlen med sin hammare. Han måste vara på dåligt humör med tanke på all åska han fixar. Shawna är rädd för åskan och vill bara gå in. Dock är hon inte skotträdd tack och lov. Lite lustigt är det att innan det har börjat åska så ser jag på henne att det kommer att dra igång. Så snälla Tor ta det lite lugnt är du snäll. Du skrämmer min hund.

Vet inte om någon fler än jag lyssnar mer på musik på sommaren är övriga året. Dock kan jag inte komma ihåg när jag köpte en CD sist. Men så glad jag blev idag när jag fick en CD med posten som en god vän skickat. Bara att leta fram CD-spelaren ur gömmorna och lyssna på bra musik. Spelat den hela dagen tills Shawna verkade fått nog och höll för öronen. Och utan grannar så kan man spela högt. Så där som musik ska spelas. Tack du goa älskade vän som förärade mig den CD´n. 

I morgonska jag fira mitt ena barnbarn som fyller år. Och jag ska inte äta någon tårta :D

1 aug 2016