Dangerous - do not enter........

Ha ha ha - ja precis så verkar det stå på en osynlig skylt i mitt badrum som bara hundar kan se och läsa. Och varför då? Jo för idag efter en långpromenad på skogsväg så var hundarna minst sagt smutsiga. Speciellt då förstås på tassar och mage. Tänkte att jag måste duscha av gruset och beväpnade mig med godis och kallade in Chantos i badrummet. Vet ju att han är lite fjantig av sig när det gäller vatten och matgalen som han är så brukar godis funka. Han går aldrig i en vattenpöl om det går att gå runt den. Måste han gå i pölen så gör han tjusiga lyft på benen. Ungefär som om han vore en häst och höll på att lära sig Piaff. Regn hatar han också. Gå i vatten kan han tänkas göra när han spårar. Då glömmer han obehaget av att få vatten på kroppen. Han kommer in i badrummet, anar ju att här finns Frolic och anar inte alls vad som komma skall. Tills jag stänger dörren! Då blir han som en tjurig ponny, han är ju ungefär lika stor. Vägrar att gå in i duschen. Backar och sätter sig i andra änden av badrummet. Som tur är har jag tagit bort mattor osv. Försöker locka in honom med godis men nix, vill inte. Jag tar fram min lenaste röst i kombination med godis. Men nej, fortfarande vill inte. Känner att humöret håller på att ta över och provar med min "arga tantröst". Funkar inte heller. Tar då ett stadigt tag i halsbandet och försöker dra in honom i duschen. Resultat av det, tvärnit och sätter sig på baken. Väldigt korkad idé att försöka dra in 50+ kilo Ridgeback i duschen. Kan ju inte ge mig föstås, vore ju ett nederlag utan dess like. Vill ju bara skölja av tassarna inte bada hela hunden, viket han dock inte verkar fatta. Kommer då på att duschslangen räcker en bra bit ut i badrummet och vad Chantos inte vet är att det är våtrumsmatta i hela badrummet hi hi hi. Sagt och gjort, attack med duschslangen på tassarna. Och vad gör han då? Jo han går in i duschen. Står där med svansen mellan benen och ser ut som om han just fått sin dödsdom. Duschar klart tassarna, torkar honom och släpper ut honom. Naturligvis tar han vägen över och ner min säng. Fast bilden här visar att han kan bada om det 30 grader varmt ute.

Dags för hund nummer två då. En Plottis som inte bryr sig om vatten. Går alltid rakt igenom vattenpölar aldrig runt om. Spårar gärna i vatten och bryr sig inte om att hon blir blöt. Kan vara ute iregn hur länge som helst. För henne är det bara rakt fram som gäller. Regn är bara mysigt enligt en Plotthunds sätt att se. Så inga problem där inte tänker jag. Tills jag stänger dörren. Inser då att det är dörren som är skylten, den med DANGER, do not enter. Skylten som inte syns och som bara hundar kan läsa.

Eventuellt så har Chantos också på telepatisk väg meddelat henne att hon ska akta sig när dörren stängs. Hon vägrar också gå in i duschen. I alla fall till hälften. Framtassarna går bra men sedan är det stopp. Locka henne - no way. Hon är tjurigare än tjurigast och viljestark som bara en Plottis kan vara. Hon verkar också ha en "nära döden upplevelse" fast rädd är hon nog inte. Vill bara inte. Eftersom matte, det vill säga jag, nu är blöt,  handdukar, mattor blöta eftersom Chantos rev ner allt på golvet och så arg att det ryker ur öronen på mig så lyfter jag helt enkelt in henne i duschen. Hon väger ju inte som min lilla Ridgebackponny. Naturligtvis så läste hon av mig som en öppen bok med tanke på min ilska efter att ha duschat Chantos. Såg väl ut som ett monster. Hon blir också duschad till slut, torkad och släpps ut ur badrummet. Glad i hågen tar hon förstsås vägen rätt upp i soffan.

Tror jag behöver semester fri från hundar  innocent

18 mar 2015