Dreaming of Tobago.......

Dreaming of Tobago, West Indies………..

Why, well I have always wanted to visit Tobago. I don´t know why. Så är det, vet inte varför men Tobago lockar mig av någon anledning. Ganska liten ö, som enligt vad jag sett och hört, ska vara vacker och med vänliga människor. Västindien idag är inte alltid så kanske. Även denna del av världen förstörs av en allt mer växande skara av turister. Så är det ju när ett resmål blir populärt. Titta bara på hur det ser ut i Thailand idag. Visserligen är Thailand fortfarande vacker och relativt billigt men turismens baksida börjar visa sig. Såg i någon reklam att ett svenskt charterbolag börjat med resor till just Tobago. Nu har jag förstås lite svårt för charterresor men det är kanske enda sättet att komma undan en allför stor kostnad. Nu ska jag förstås inte åka till Tobago inom en snar framtid men man måste ju får ha drömmar. Och vem vet, drömmar kan ju bli verklighet.

http://www.apollo.se/resor/nord--och-centralamerika/trinidad-och-tobago/tobago?gclid=COyy3pzbn7gCFfR6cAodRjMASw

Resan till Nordirland i sommar blev ju inte av som det var tänkt, men allt blir ju inte alltid som man tänkt sig. Besviken, både jag och nej. Ja , mest för att det hade varit roligt att träffa goda vänner. Nej, för att det kanske kostat mer än det smakat. Att resa blir alltid dyrare än man tänkt sig. Det var också kanske lite av ett önsketänkande att det skulle bli av. Nåja, jag överlever.

Sommaren i Sverige har enligt mitt sätt att se varit väldig fin så här långt. I går var det nästan 28 grader varmt här i Viksjö. Den värmen är bäst om man är vid havet och kan sitta på klippor. Men vi nordbor verkar ju älska den värmen. I allafall en del av oss. Nu är det ju semestertider också och då är ett önskemål för de flesta tror jag, att vädret ska vara soligt och varmt. Om temperaturen går ner under + 25 grader verkar det upplevas som kallt. Jag tycker nog att det är sommarvarmt om jag kan gå ut i shorts och linne utan att frysa. Med sommaren kommer också alla ilskna flygfän som anfaller. Hundarna är väldigt irriterade av de där trekantiga sakerna som aldrig ger sig. Attackerar ilsket och ger sig aldrig. Ganska lätt att slå ihjäl dock när de parkerat på hundens kropp. Det sägs att i år är det värsta myggåret på länge. Har inte märkt av myggen så mycket men det finns andra hatobjekt ute på kvällarna.

Tro det eller ej, men det finns kameler i Viksjö. Fyrbenta kameler, sådana där som man kan rida på. Hörde att ägaren sökt tillstånd för att få ha kamelridning på agendan. Sant eller inte – ingen aning, kan ju vara gossip bara. Blir intressant att se mina hundars reaktion om vi möter ryttare till kamel på promenaden. Eller kanske kamelernas reaktion på hundmöte. Kan ju kanske bli lite snabbridning där. Kameler kan ju springa ganska fort. Men kamelen har två pucklar som bekant så man sitter kanske ganska säkert. Egentligen behöver man väl ingen sadel. Bara att hoppa ner mellan pucklarna. Men det går kanske inte om man har allför stor rumpa, mage osv. Utrymmet mellan pucklarna är inte så stort.

                                       images.jpg

I övrigt så är Almedalsveckan väl över nu och med den allt skitprat från våra politiker. Fagra ord och löften och pajkastning på hög nivå. Centerpartiets lady vill jag inte ens höra på utan tycker att hon kan dra något gammalt över sig. Exempelvis någon av de andra Alliansledarna då. Kanske kristdemokratledaren,  plats för skratt. Reinfeldt ser ut som en ledsen hund mellan varven. En cockerspaniel tycker jag. Vad fan ser han så lidande ut för? SD-ledaren , den otäckingen, har ett uttryck i sina ögon som är lite skrämmande. Är han vampyr egentligen? Och herr socialdemokrat då – ja han känns som en trygg landsfader på något sätt. Någon att hålla i handen när åskan går. Men om han blir en bra statsminister, om det nu blir så, återstår väl att se. Undrar hur han har det med engelskan. Minns Fälldins engelska, aj, aj, aj. Nu ska man förstås inte hoppa på människors utseende, men det här är bara en del av vad jag ser hos dessa individer som vill äga makten. Vänsterpartiets ledare – ja han ser ut som han litar på sig själv. Självförtroende hos den mannen. Men jag saknar Gudrun jag. Kanske Alexander Bard skulle platsa i toppen. Bara för att röra om i grytan lite.

I övrigt så är det kaos i Egypten, kaos lite varstans i arabvärlden och i Sverige så har lilla Varberg drabbats av en knivmördare. Det är nog kanske dags att vi vänjer oss vid att galningarna blir fler och fler, även i vårt land. Polisen sköt honom och han avled senare. Gillar inte Aftonbladets rubriker som skriker ut att ”den hemska polisen sköt honom”. Inte ordgrant, men läser man medias rubriker osv så känns det lite som att man hoppar på polisen för att det gjort sitt jobb. Men vad fasiken ska polisen göra då. Titta på medans ett antal medborgare blir dödade. Visst är det otroligt tråkigt när polisen tvingas skjuta någon, men vad är alternativet? Det är kanske inte meningen att personen som skjuts skall avlida men hur lätt är det i tumult att skjuta någon i knäna? Inte lätt att vara polis idag. Och bara få skit för att man gör sitt jobb. Man bör kanske tänka sig in i situationen som uppstår innan man uttalar sig om polisens arbete. Annars klagas det mest på att de inte gör sitt arbete. Speciellt när någon gjort inbrott i min sommarstuga. Inte min sommarstuga förstås för jag har ingen. Det var bara ett exempel.

8 jul 2013