En mil i benen känns faktiskt och jag hatar kackerlackor.......

Idag med solsken ute så tog jag och hundarna en långpromenad på skogsväg. Cirka en mil blev det. Till och med Shawna blev lite trött och sov gott ganska länge när vi kom hem. Spännande att gå i skogen speciellt när hundarna stannar upp och drar upp nosen och vädrar i luften. När man då är ute på en skogsväg och inga bilar/människor finns i närheten så känns det onekligen lite spännande. Dock inte alltid positivt. Man vet ju aldrig vad man kan stöta på därute. Nallar finns det en del av och nalle med unge vill jag inte gå på.  Nåja inga djur dök upp och promenaden var riktigt rolig. Dock erkänner jag att det känns i fötterna. Dags att byta skor. Första kilometrarna går vi på asfalt och det tar på fossingarna. Undrar om hundarna får ont i tassarna? Fast de har ju inga skor förstås. Verkar inte som någon av de två fyrbeningarna har ömma tassar. Ska smörja i förebyggande syfte för det finns en del salt kvar som kommer fram när det tinar.

Kvällen har ägnats och tv-tittande och soffläge. Burkar inte titta på Fångarna på fortet men det gjorde jag i lördags då jag var bortbjuden och alla ville kolla. Kul att se olika reaktioner i cellerna ha ha. En av killarna i Top Cats skulle stoppa in huvudet i telefonkiosken med flugsamligen för att svara på en fråga. Han tvekade länge att stoppa in huvudet och jag förstår honom. Flugor går väl an och även en och annan orm, men kackerlackor stora som råttor skulle inte jag heller fixa. Stora feta, äckliga, snabba kackerlackor som jag anser inte har något existensberättigande. Och de är överallt samtidigt. Om jag kommer in i ett rum och där finns en kackerlacka någonstans så känner jag på mig att den är där. Och måste starta jakten på detta odjur och kan inte ge mig förrän den är ”gone”. Min skräck för dessa hemska kryp bottnar i min tid i Freeport Bahamas.  Ofta när man satt och tittade på TV så kom dom. Snabbt som attan över bordet. Invasion minst sagt. Gick man på toa på natten så nog fasiken satt en kackerlacka på toarullen eller i handfatet. Ibland trillade det ner en från taket, rakt mer i sängen. Jag ryser vid blotta tanken. Bestämde mig en kväll för att leka detektiv och följa efter en riktigt fet sak. Snabbt som attan sprang den in i ett förråd med skjutdörrar där varmvattenberedaren fanns. Och där satt hela familjen kackerlacka bakom varmvattenberedaren. Antal törs jag inte ens tänka mig. Hela beredaren var täckt som av en matta som rörde sig. Ingen mening att försöka avliva kräken bättre att flytta vilket också gjordes ASAP. Tilläggas kan att hela området var förmodligen världens största koloni av cucarachas. Hela området med hus fick sedermera jämnas med marken. Ja det var bara ett inlägg med anledning av fångarna på fortet.

Gissar att jag nu borde hoppa i säng då klockan är 23.35. Dock är jag inte trött. Förmodligen för att jag tidigare ikväll somnade på soffan med en tidning över huvudet. Våren har kommit av sig och det blir minusgrader i natt. I morgon ska det visst regna och jag hoppas att det regnar rejält så snön försvinner helt. Vill faktiskt ut i skogen och lägga spår nu. Och så vill jag ha en cykel. Någon som har en över?

22 apr 2013