Facebook tar över våra liv.........

Facebook  tar över våra liv mer och mer känns det som. Semester eller inte, på jobbet, i hängmattan och på alla andra platser vi befinner oss så kollar vi FB. Facebook har blivit en del av vår vardag på gott och ont. Det  visar sig att fler och  fler  väljer att lägga ner sina hemsidor och istället bara finnas på FB. Om jag tycker att det är bra – njaa vet inte riktigt. Billigare i alla fall om man inte gör sin hemsida själv via någon gratissida.  Men det är fortfarande många därute som vägrar Facebook så här missar man att nå ganska många.  Gissar att detta kanske visar sig så småningom och hemsidorna återuppstår. Företagen utnyttjar FB till max och det gratis och det har jag förstås inget emot.

I Sverige är det varmt runt 30 grader C i alla fall i lilla Viksjö.  Personligen gillar jag inte den här torra värmen som vi har här. Men jag gläds förstås med alla som gillar den värme vi fått. Sommar på riktigt nu. Barnbarnet har varit här måndag till onsdag och vi har haft väldigt roligt tillsammans. Smart sjuåring som är nyfiken och har svar på det mesta. Vädret var toppen så det blev en tur till Västanåfallet, loppis (vilket inte var så intressant) och så bad i två dagar. Men attans så tyst och tråkigt det blev när barnet åkt hem. Fast erkänner villigt att jag var ganska så trött efter tre fullspäckade dagar med full fart framåt. Blev tidig säng igår kväll.

Just nu så unnar jag mig ett glas vin, njuter av att det är svalare ute och läser lite om vad som händer i världen via FB. Stora saker som händer ute i världen ligger kanske inte på FB utan då blir det nyheterna men det händer ganska otäcka saker i Sverige också. För att citera Dalademokraten ”Sverige är ett sjukt land”. Hästar knivskärs , djur misshandlas och folk misshandlas  och mördas som aldrig förr. Vart är vi på väg egentligen?  Vi  misshandlar djur, både våra sällskapsdjur men också de djur som blir vår mat och också barn. Hur kan man?  Och motsatsen till det här med djuren är att vi adopterar gatuhundar som aldrig förr, från diverse olika länder. Just nu verkar Rumänien tagit över förstaplatsen från Spanien. Resultatet blir förstås inte alltid så bra. En hund som varit gatuhund har ofta massor med hemska erfarenheter i bagaget och vad kräver inte det av den som adopterar? Läste igår en artikel om en hund som kommit till Sverige med en sjukdom i bagaget. En sjukdom som vi inte har och som är svår att få bukt med om det ens är möjligt. Och dessutom en väldigt smittsam sjukdom. Hunden avlivades förstås, men vem vet hur många hundar den träffat innan? Egentligen kanske Sverige borde gå tillbaka till de strängare regler vi hade tidigare. Vi vill ju inte ha sjukdomar som inte funnits här tidigare. Räcker väl med de vi har. Känner att jag tycker att det är ganska aningslöst att ta in hundar även om de har undersökts av veterinär och vaccinerats osv. Vissa smittor visar sig inte vid undersökning. Och hur seriöst går det egentligen alltid till? Det enda land som man kanske borde tillåta adoption från är Irland. Irland har inge rabies och är ganska sjukdomsfritt då Irland alltid haft stränga införselregler. England kan kanske också vara ett alternativ. Nu blir säkert många upprörda över det jag skriver men jag anser att man bäst hjälper hundarna på plats genom kastrering exempelvis. Så de inte förökar sig. Sjuka hundar bör man nog avliva på plats men på ett värdigt sätt. Det kostar ju en del att adoptera hundar också cirka 5000 kronor från Rumänien. Det finns många hundar i Sverige som behöver tas om hand och kostnaden är nog inte högre. Varför gå över ån efter vatten? Om man adopterar 10 hundar från Rumänien så finns det lika många om inte fler på gatorna inom kort. Människan rår förstås för att det finns så många gatuhundar. Man kanske skulle införa ett system med fadderhundar. Ungefär som systemet med fadderbarn. Jag förstår att det är lätt att gripas av hundars hemska öden när man ser hundhjälpsorganisationernas otäcka bilder på hur dessa hundar har det. Men stanna upp och tänk efter. Inte reagerar vi på samma sätt när vi ser barn i världen som har det sämre än gatuhundarna. Och inte heller slutar vi att äta kött trots att köttdjuren ofta behandlas fruktansvärt  illa. Och katter står också långt mer på listan.

Jag vill inte framstå som moraltant i ärendet men får ju tycka och ha åsikter förstås som hundägare bland annat.

I morgon fredag blir det varmare än varmt är det lovat så jag söker nog upp skugga någonstans. Tillsammans med två hundar som inte heller gillar denna värme. Sitt afrikanska ursprung till trots så gillar inte Chantos Ridgeback värme. Inte fröken Plottis heller. Det är så torrt nu i våra marker och vattendrag att jag inte kan bada hundarna i ån som jag brukar. Inget vatten där nästan alls. Så nu ska jag kanske ta och göra regndansen. Förlåt alla semesterfirare men det behövs regn nu. Jag ska se om jag kan få regndansen att göra så att det bara regnar på nätterna. Har inte utstyrseln som i den här videon men det går nog bra ändå ;) Ciao! http://www.youtube.com/watch?v=0WNLLNxURt4

                       

26 jul 2013