Fettisdag idag!

Namnet på dagen passar bra in på hur man blir om man käkar för många semlor ha ha ha. Hittade en översättning på Google till engelska men om den stämmer vet jag inte. Hade aldrig hört det förut i allfall och det var Shrove Tuesday.?

Dagen här i Viksjö började i semlans tecken. Bästa kamrat Niklas hade ett ärende till Härnösand och passade på att åka vidare till Viksjö och kom förbi med Shawna bästa buskompis Remi och snällaste Niklas hade med sig semlor, kaffe och mjölk. Och som jag dessutom inte fick betala. Tack Niklas!!!!! Så det blev semla och kaffe klockan 09.00.  Riktigt goda semlor också och det var väl tur att jag inte hunnit äta frukost.  Semlor äts idag och sedan blir det inga fler. Får väl ha lite disciplin på mig själv. Men idag äts det semlor utan att någon ångest infinner sig. Tror dock att det räcker med två. Det är ju det där med Beach 2013 som får styra. Fast jag tror inte att jag pallar för fler än två. Egentligen så skulle jag kunna tänka mig väldigt små semlor. Små betyder då att själva bullen inte är så stor. Det är ju ändå det där smarriga i mitten man vill åt. Så perfekt vore en liten bulle med mycket smarra i mitten. Mjölk till semlan har jag aldrig förstått mig på men det finns säkert en anledning till att gilla det också.

Morran och Remi tokbusade förstås och Svante fjantig fick förpassas ut i bilen. Kan väl inte påstå att det gillades av honom, så han protesterade högljutt. Remi och Chantos var kompisar när Remi var valp och var hos mig ibland på dagarna. Men nu är ju Chantos snart nio år och Remi är tre år så det är dumt att chansa. Niklas fick ett välkomnande värdigt en kung när han kom. Båda hundarna höll på att ta ner honom av glädje. Att sedan få Chantos i knät när han vill visa sin ”tyck om” sida är inte nådigt. 52 kilo Ridgeback kan lägga omkull vem som helst. Tur dock att Niklas som är hundvan kan säga ifrån. Shawna är nu utslagen men Chantos vill ut på promenad.

Efter morgonens matstart är nu kyckligen i ugnen. Blir kyckling med tomatsallad till lunch. Semla på morgonen är mättande eller kanske mättande vilken tid på dygnet man än äter den. Sen får jag väl gå till Käckelbäcksmon, 5 km dit och sedan ska man tillbaka också. Det blir en mil totalt så då borde semlans kalorier ha försvunnit (kan man alltid hoppas…..).

I morgon är det onsdag och sedan den 14:e februari d v s torsdag infaller Alla Hjärtans dag eller Saint Valentine´s day. Blir inga geléhjärtan då lovar jag. Rosor näe,  jag kan gärna ta tulpaner istället. Säkerligen inget frieri heller (plats för skratt). Diamantring gömd i champagnéglaset ser man bara på film eller i 2 ½ män. Tyvärr svaldes ringen den gången i 2½ män vilket förstås komplicerade det hela. Har ni förresten sett filmen ”It´s complicated med Meryl Streep, Alec Baldwin och Steve Martin. Jag skrattar bara jag tänker på den och några helroliga scener ur den. Kolla här en trailer annars se den. http://www.youtube.com/watch?v=SvkH2eL1jjc

12 feb 2013