Född på högklackat........

Rubriken på dagens inlägg kommer sig av att jag igår kväll så Nanne Grönwall på TV. Iförd superhöga klackar. Visserligen är hon inte så hög över marken men fattar inte hur hon tar sig fram i de klackarna. Men så minns jag min gröna ungdom. Ni vet den tid då Villa Francan var billig och man drack KIR. Hur många av er har druckit KIR? Visserligen ganska gott men endast i små mängder. Inte flaskvis. Nåja vad har det nu med klackar att göra? Jo jag minns att jag alltid var iförd höga klackar. Man tog sig fram, ungefär som om man jämför med idag, då man går i träningsskor. Liten överdrivet förstås men ganska nära sanningen ändå.......... Kan inte komma ihåg att jag någonsin hade ont i fötterna. Höklackat till Jeans, till kjol, känning - ja allt.... Och springa gick superbra. Man hann alltid till bussen.  Och så kunde man promenera hur långt som helst. Ja det var tider det. Idag får man ont i fötterna efter en timmes prommis i bästa träningsskorna. Kan det bero på att fötterna är lite mer välanvända nu?

Mitt alldeles fantastiska barnbarn Elise har varit här tisdag - fredag på sportlovet. Jätteroligt har vi haft. Naturligtvis är det om man är 7 år, roligt att göra sådan som man inte gör i vanliga fall. Hundpromenader i massor. Det blev ett antal kilometer/dag. Och så fettisdagens firande i församlingsgården. Prästens som tog oss i hand, hälsade och välkomnade oss var lite rolig när han sa att de var roligt att jag tagit med barnbarnet, det var ju bra för att dra ner medelåldern på gästerna. Viss poäng där till prästen. Tror faktiskt att barnbarnet tyckte att det var lite roligt att vara där. Naturligvis kanske beroende på det jättegoda, hembakade semlorna och havreflarnen. Och så förstås lotteriet. Fick köpa lotter för 50 kronor och som tur var vann E ganska tidigt så hon fick halsduken hon spanat in. Sen fick hon en vinst i present av bästa grannen och då blev det två ljus i fina skålar. Viksjö spelmansgille spelade, väldigt duktiga och det uppskattades av barnbarnet. Men prästen sång av psalm gillades inte. Hon tyckte att prästen var en urdålig sångare. Förlåt prästen men av barn får man veta saningen. Hundarna verkar ha tyckt att det var roligt att ha henne här. Chantos hade full koll på henne, han måste ju vakta så inget händer. Shawna fick vara träningsobjekt. Sitt, ligg, high five osv. Nu kan hon det. Gammelgubben Chantos tränar bara om godiset är något han verkligen gillar. Lite rolig är han dock för om Shawna busade lite så gick han och ställde sig mellan henne och E. Ungefär som att han ville säga att "hit men inte längre" stick! Snälla och kloka hund.

Ikväll är det så dags för final i Melodifestivalen. Aldrig har melodifestivalen och dess programledare fått så mycket kritik. Kanske dag att lägga ner eländet nu då. Måste vara bättre att göra om Jill´s veranda exempelvis men countrymusik. Lyssna på denna fantastiska låt och musiker: http://www.svtplay.se/klipp/1868917/motet-som-skakade-om-magnus-och-jill-doug-sjunger-sin-lat    Vem behöver Melodiffestivalen?  Man kan väl ringa och rösta och skänka pengar på det också. Bara ett litet exempel. Det finns säkert massor av bra musikrpogram man kan göra för de pengar som jag gissar att Melodifestivalen kostar.

Tittade på Skavlan igår kväll och tycker att han nu gör väldigt bra program. Han har ryckt upp sig från förra säsongen. Igår var han riktigt på hugget när han intervjuade dopinganklagade Anders Aukland som svarade på kritiken om de höga blodvärdena och det norska skidförbundets ordförande Erik Röste.

En av gästerna igår kväll var också vår tidigare statsminister Ingvar Carlsson. Den enda statsminister som aldrig egentligen ville bli statsminister. Han införde också jämnlikhet i politiken och tog med kvinnor i regeringen. 80 år fyller han nu och fortfarande oerhört vital. Tyckte väl kanske att han var lite grå och trist som statsminister men det var förstås inte lätt att efterträda Olof Palme. Säkerligen var (och är) IC en väldigt seriös man. Han blev erbjuden av SVT att ta taxi til programmet men tog istället tunnelbanan och buss. Det ni - vore väl något för dagens politiker att ta efter. Gäst var också upphovsmannen till 5:2 dieten och hans fru. Båda läkare. Han testar allt själv vetenskapligt och smal hade han förstås blivit. Så nu gissar jag att hela Sverige ger sig på 5:2 dieten. Och skippar LCHF, flygvärdinnedieten och alla andra dieter som i slutänden ändå ger 5 kilo plus på vågen. Finns bara ett sätt: Ät midre och bättre, motionera - promenader är bra. Skippa all överdrift av socker, bröd, fett, pasta osv. För övervikt beror  på fel mat, för mycket mat, godsaker och för lite motion.  Visst är jag klok :)

SOLEN tittar fram nu, det blåser smådjäv........ men solen gör nog att man vill ut ändå. Så på med brodd, fast de har ju suttit på kängorna hela hösten och vintern, koppla dogsen och ut. Och så en lite påminnelse BEACH 2014 ha ha ha.

 

 

 

 

8 mar 2014