Älskad eller hatad - MELLO.............

Så där nu var andra deltävlingen i årets melodifestival (med smeknamna mello) avklarad. Ett evenemang som man antingen gillar eller hatar. Programledarna kan man också gilla eller hata. Låtarna och artisterna också. Sanna Nielsen var som vanligt bra och tog sig direkt till final. Visar väl att gammal är äldst och då menar jag inte ålder utan erfarenhet. Men bra är hon, en av artisterna jag faktiskt gillar. Martin Stenmark gick till andra chansen och om jag inte har helt fel så nog verkade han lite besviken. Tyckte nog att han hade svårt att hålla masken. Men jag kan förstås ha fel. Personligen har jag lite svårt att förstå hans popularitet men jag kanske har konstig smak, who knows. Roligast var väl, vad man nu ska kalla gänget med Halleluja eller vad låten nu hette. Glatt gäng men låten var kanske lite för enkel. Dojorna på killen i gult tog priset. Förlängda boots och då menar jag verkligen förlängda ha ha ha.

Inga håriga armhålor den här gången att förfasa sig över men gå på händer kunde hon iallafall programledartjejen. Tyckte nog att programledarna spottat upp sig ordentligt till den här omgången. Kan ju bli riktigt bra då innan deltävling fyra. Ganska skönt att melodifestivalen trots allt går ganska snabbt. 1½ timme är nog vad man pallar för. När jag ändå satt ner rumpan i tvsoffan så fortsatte tv-kvällen med mitt nya favoritprogram Sherlock. Trodde första gången jag såg det att det inte skulle vara bra. Jag menar Sherlock och Watson ska ju finnas i en helt annan tid och inte nutid. Men döm om min förvåning - jag gillar Sherlock!

Kvällens middag blev morotssoppa med räkor (räkost). Lätt att göra och gott. Går alltid hem hos gäster. Stoppar man i färska räkor också så blir det lite extra yummie. Inget vin till detta. Vinstället torrlagt men det får väl bli nästa helg istället då. Nyttigt med en vit vecka/månad då och då.

Jimmie eller hur han nu stavar sitt namn Åkesson har varit i Jokkmokk och besökt Jokkmokks marknad. Undrar just hur han tänkte där. Hans idé om, att alla som vill, ska få ägna sig åt renskötsel och inte bara samerna, blev ingen vinnare där kanm an kanske förstå. Om det nu var så att han tänkt fiska röster. Han måste väl ha gått fel någonstans för att säga en sådan sak på Jokkmokks marknad blev nog världens nitlott. Hur dum får man vara ens som politiker? I alla fall så fick han och hans gäng åka därifrån snabbt som attan. Ryktet gick om att han skulle kanske få lite stryk eller nåt i den vägen. Säger bara - skyll dig själv, asshole!

Varg har setts i Viksjös utkant, i storskogen. Hoppas den klarar sig från alla som ser den som ondskan själv och vill förpassa den till de sälla jaktmarkerna. Där den sågs finns gott om ren så den stannar nog kanske ett tag. Om den inte bara är på genomresa. Edselevargarna är skjutna och det är väl bara en tidsfråga för Junselevargen. 7.4 mille har den damen kostat skattebetalarna. Ingen lek det där med varghanteringen. Och varför plantera in varg, flytta varg, göra allt möjligt med varg bara för att sedan skjuta av stammen. Hoppsan - det blev visst för många och alldeles för många renar tar de. Nog borde man kanske tänkt till och fattat att det här skulle bli reaktionerna innan man drog igång projekt vargstam. Snälla ansvariga, regering, länsstyrelser eller vem fasikens om är ansvarig. Använd hjärnan. Nu har ni skapat ett varghat utan dess like. Usch så arg jag låter.

Snöat som bara den har det gjort senaste dygnet. Vi har fått cirka 1 dm blötsnö här i Viksjö city. Min axel klarade inte riktigt att skotta den tunga snön  men snällaste grannen 81 år kom och skottade åt mig. Heder åt honom denna otroliga krutgubbe. Att han ahr uppnått denna höga ålder kan man inte tro. Jagär honom stort tack skyldig.

Chantos har gjort det bekvämt för sig i soffan idag och protesterade när jag sa att nu var det min tur så MOVE! Just nu tror jag sängen är ockuperad men eftersom den är min så har jag rätt att flytta på ockupanterna. Undrar varför jag har BIA-bädd till hundarna`Aha nu förstår jag - dogsen tycker nog att jag kan ta BIA-bädden som sovplats. Näe aldrig jag vill ha tillbaka min säng så jag tar den - nu! Chantos och Shawna får väl ta soffan. Fast Shawna får väl inte plats när storkillen tagit plats. Hon får väl låna en sida i min säng då. Den sidan är ju ledig ikväll :)

                                  

9 feb 2014