Fredagskväll, TV-soffan och Skavlan!

Så var det fredagskväll igen då. Fredag har ju blivit veckans höjdpunkt. Slut på en lång arbetsvecka och nu vankas det fredagsmys. Vem myntade det begreppet tro? Inte vet jag men är det inte så att på fredagskvällen är tröttheten ett faktum och allt som behövs för att tröttheten skall ta över är ett glas,  vin lite TV och så natti natti. No hanky panky – bara sova! Är det inte så att förväntningarna på den här kvällen är alldeles för höga? Kan förstås ha fel och alla kanske inte delar min uppfattning men det här är förstås bara hur jag ser det.

SVT har ju sabbat fredagskvällarnas TV-utbud så det som fanns att välja på var att spendera fredagskvällen i TV-soffan med Skavlan och ett glas rött fast jag inte är någon rödvinsdrickare. Fick en flaska i present idag faktiskt. Rödvin gör att jag somnar. Vet inte varför jag inte kan låta bli att titta på honom, Skavlan? Maybe I have a crush on you Mr Skavlan? Näe inte då men ikväll var det bra gäster. Mats Wilander, kul att se honom igen och Agneta Fältskog. En dansk sådespelerska som jag glömt namnet på, men rolig var hon och en norsk känd författare som hette Dag någonting som erkände att han var alkis men att det inte var ett problem. Han skrev i tre dagar och var nykter då och sen krökade han till i en dag och sedan skrev han i tre dagar igen. Jösse vad coolt eller hur? Jävla tråkmånas. Han kunde man varit utan. Agneta F då. Lätt att säga att ”vad kul att du också blivit äldre”. En kvinnlig betraktelse förstås. Det sägs ju att skadeglädjen är den enda sanna glädjen? Låter elakt som bara attan det. Skavlan himself såg ut som en glad tonåring och det kan man förstå. Att få dit Fältskogskan måste verkligen vara en fjäder i hatten. Men hon släpper ju ett nytt album nu så klart att hon ville synas. Undrar om hon fortfarande har Europas snyggaste häck? Visades inte i TV i alla fall ikväll. För övrigt så kändes det som att hon bara ville springa där ifrån och inte alls vara med i nåt program. Hon får väl vara hur anonym och försiktig hon vill, men har man tackat ja till att medverka så har man.

Jag tillhör inte den grupp som har kanaler i mängder. Ganska skönt faktiskt, det är ju ändå bara repriser och skräp. Dottern har allt som går att ha i kanalväg och när jag är där så hittar jag ändå inget vettig. Animal Planet då kanske. Men jag har insett att Kunskapskanalen ibland har riktigt bra program. I alla fall om man vill vidga sina vyer kunskapsmässigt om djur, natur och världen i övrigt. I kväll innan jag gick över till Skavlan så tittade jag på ett program om hotade djurarter och hur man räddade Tasmanska pungdjävlar från att dö ut. Av någon anledning så drabbas dessa djur av en smittsam sjukdom (cancer enligt reportern)och behöver räddas för att inte dö ut. Coola djur, lätt ilskna,men väldigt mysiga i stort.  Ett besök i/på Tasmanien vore fränt. Visade också koalor som av någon anledning behövde skyddas. Sett koalor i Australien och de drabbas hårt av skogsbränderna där , då de är långsamma och inte hinner undan elden. Stackars små koalor. Gör inte en fluga förnär bara äter och sover och sitter där helt lugnt. Har faktiskt klappat en men de blir lätt stressade så bäst att låta bli. Den jag klappade fanns på Brisbane Zoo (skapat av ”the Crocodile Hunter Steve Irwin”) och den tålde att klappas försiktigt.  Jaha då längtar jag tillbaka till Australien igen då. Här är just nu minus 15 så det enda som lockar är sängen. Men som vanligt – kissa hundar först.

15 mar 2013