Galenskap på hög nivå!

Galet värre!

Precis när man tror at man sett och hört allt vad gäller galenskap, så kommer nästa grej. Satt igår kväll och slötittade på TV vid 23.00. Programmet som gick på SVT1 hette något i stil med  ”Gravid och höga klackar”. Ett ganska typiskt amerikanskt program om en tjej som ägde företag och hade klienter som hon stöttade och hjälpte i graviditets/barnfrågor.  Och vad var det nu då som var speciellt? Jo en av hennes klienter skulle ha barn. Hon skulle av någon anledning, som inte framgick, kunna/vilja  amma sitt barn. Dock ville hon att barnet skulle få bröstmjölk. Men se i USA finns hjälp mot det också. Ammor är tydligen förbjudna i USA eller i allafall i den delstat som programmet utspelades i. Så en amma gick alltså inte. Då kom den här tjen/företagaren, själv gravid, tillsammans med en kvinna och en laddning bröstmjölk. Bröstmjölk som kvinnor donerat eller sålt gissar jag till en mjölkbank. Här skulle smakas på bröstmjölk. Inget som inte framkallade äckel hos testpanelen men ”bottoms up”. Grimaser och usch och fy. Men det som gjorde det hela mest lustigt var att här fanns bröstmjölk med olika smaker ha ha eller kanske rättare sagt substanser i sig. Här fanns Kosher, Vegetarisk, Ekologisk, vanlig bröstmjölk. En ganska lång lista faktiskt. Gissar att det var kvinnor som var vegetarianer, bara åt ekologiskt eller kosher som sålt käket. Den ekologiska mjölken var den som föll alla bäst i smaken. Jag trodde inte mina ögon/öron. Tänk att det nu också gått business i bröstmjölk.

Jag kan förstå om man donerar bröstmjölk till barn i nödläge som behöver det och mamman inte kan tillhandahålla det. Men betala för det bara för att man inte vill amma kanske lite går över gränsen. Och sedan sitta och testa för att få bästa smaken på mjölken till sitt barn. Mamman i inslaget i filmen var inte någon fattiglapp eller så utan en välbärgad ung kvinna. Inte vet jag men det var i alla fall mitt intryck av hela historien att det här var snudd på galenskap. Kvinnan som kom med mjölkleveransen menade också, att barnet som skulle äta av denna mat, också skulle reagera lika som testarna på smakerna. Spotta och fräsa då och säga usch och fy och äckligt. Har jag svårt att tro men jag kan förstås ha fel.

Nu dags att, innan långpromenad i solsken, trolla bort de naturliga slingorna i håret. Har ju hört att slingor inte längre är modernt. Så vi får väl se om det blir mössa på ett tag framöver. Går ju bra det om kylan håller i sig.

Funderar på om Nordkoreas unge galenpanna verkligen tänkt igenom sina hot. Hur har han tänkt att det ska gå för landet när han har USA, Kina, Ryssland, Japan, Sydkorea med flera länder emot sig. Då blir det nog inget Nordkorea kvar. Kanske lika bra det, att han försvinner tillsammans med alla andra knäppgökar till generaler menar jag, men synd om det Nordkoreanska folket som inte har det lätt.

Det var politik det. Och nu vill våra egna politiker att vi ska se till att hålla oss i form så att vi kan jobba till 75. Undrar just om knasbollen (M-politiker socialminister tror jag) som gjorde det uttalandet kommer att jobba till 75 själv? Han avgår nog långt innan dess med en stor fet pension. Nåja det är enligt honom vårt eget ansvar att hålla kroppen i form så att den orkar till 75. Bäst att sätta igång då, smallunch, promenad modell lång, ingen alkohol idag, alltså inget ”fredagsmys”. Nu gäller det att ligga i. Men man kan fundera om det gäller arbetslösa också. Ser förstås scenariot framför mig när man drar in på AF med rullatorn, senaste versionen och hela AF-gänget rullar runt med sina rullatorer, specialdesignade förstås för att passa och få plats inomhus. Speciell avdelning kommer att finnas på arbeslösa modell äldre naturligtvis. Kan tänka mig att då delar man också ut gratis hörapparater, glasögon osv hos AF. För någon A-kassa kan det inte bli tal om förstås. Och ett apotek för medicin som är en del av bidrag istället för A-kassan då.

Vilken framtid mina vänner så ”get going, time passes faster than you think”!

12 apr 2013