GÖKOTTA!

Gökotta i Västanå, jag ler!

Läste jag på anslagstavlan vid kyrkan ikväll då jag var ute på kvällspromenaden med herr och fröken hund och jag ler av någon underlig anledning fortfarande. Gökotta i Västanå den 9/5 klockan 08.00. Körsång, präst osv. Då min fantasi är lite snuskig så började jag förstås flina när jag läste gökotta. Usch på mig. Såg otroligt roliga scener framför mig som gjorde att jag skrattade hela vägen hem. Undrar just om de som såg mig trodde att den nyinflyttade fått fnatt. Visserligen går hon och sliter på trottoaren hela tiden och skogstigarna också och nu har hon börjat flina för sig själv. Vi visste väl att hon var lite knasig. Insåg snabbt  att det var fråga om lite kyrkligheter, inget annat  och här är beviset på vad gökotta betyder: Gökotta är ett svenskt uttryck för en tidig fågelskådartur. I vissa delar av Sverige, däribland Halland, har det varit tradition med gökotta på Kristi himmelsfärdsdagen, då man går upp tidigt, i ottan, för att lyssna på vårfåglarna, främst göken. Så nu var det utrett. Får väl åka dit och kanske höra göken.

Annars har jag ikväll tittat på Mästarnas Mästare. Tycker väl att det programmet är så där, men jag är grymt imponerad av Anna Lindberg, simhopperskan. Grym brud, hoppas att hon vinner. Både Anna Lindberg och Magdalena Forsberg är outstanding. Och nu måste jag förstås se nästa söndag också. Måste ju få veta hur det går.

Annars så har lagen om alltings jäv………. trätt i kraft igen. Min häl gör ont vilket inte är speciellt bra när man måste gå med hundar. Antagligen är digagnosen hälsporre enligt förståsigpåarna. Jag kollade på nätet och hittade förslag på hur man behandlar den åkomman. Det är ju en inflammation i senorna under foten och orsaken i mitt fall är förmodligen ett par Timberlandkängor som jag gått i under vintern. Kängorna har inte haft tillräckligt med stöd för att gå så mycket som jag gör. Så nu är foten dock tejpad och till veckan blir det apoteksbesök för att inhandla en gelékudde att ha i skon. Hälen måste avlastas. Får väl köpa lite Voltaren gel också när jag ändå är på gång. Det känns faktiskt bättre idag med tejpad fot. Så tack till det idrottsinstitut som lagt ut video på You Tube om hur man ska behandla hälsporre. Vårdcentralen är väl inget alternativ gissar jag. Inflammationen hinner nog läka innan man får en tid där. Ibland är Internet bra att ha. Fast har man tendens till att vara hypokondriker så kan det bli jobbigt.

För att göra dagen lite roligare så har min telefon fått spader också. Ringer samma nummer inte bara en gång utan flera om personen jag ringt till inte svarar. Dottern trodde minst sagt att det brann i knutarna. Ny telefon, nix det passar inte plånboken just nu så jag får väl ta fram den gamla trotjänaren. Den funkar bra.

När jag ändå är på apoteket så är det väl säkrast att inhandla lite Frontline också. Fästingarna invaderar och kommer på bred front nu, så lika bra att gardera sig. Vet inte vilket kryp jag hatar mest, kackerlackor eller fästingar. Men jag tror fästingarna vinner.  Dessa otäckingar har inget existensberättigande anser jag. Vi var ju förskonade från denna plåga i den här delen av Sverige tidigare, men nu är de här. Antagligen för att stanna också. Fast om vintern är jättekall och helt i avsaknad av snö så dör de små äcklen. Så låt oss hoppas att nästa vinter blir så.

5 maj 2013