Ingen turdag fredag den 13:e!

Jag har alltid sagt att fredag den 13:e är min turdag. Nu har jag omvärderat detta. Anledningen är att jag bröt överarmen på fredag 13.e september. Ut på kvällens lilla pinkrunda med Shawna kl  23.00. Katten Gustav som satt i buskarna såg Shawna men inte jag. Och som skjuten ur en kanon kastade hon sig mot katten redo för "the kill". Jag släppte förstås inte kopplet utan gjorde en luftfärd över ett dike, gjorde en frivolt och landade i diket, Smack ner pa min vänstra axel. Satan i gatan vad ont det gjorde. Men kopplet det höll jag i. Pappskalle som man är. Låg kvar i diket en stund och funderade på hur i h-vete jag skulle ta mig upp. Tänkte att axeln är nog ur led, bruten, krossad, allt på en gång. Plingplongtaxi, ringa efter hundhjälp, ja många tankar som for genom skallen. Tog ett stadigt tag i gräset och tog mig upp, lite chockad. Gick in och konstaterade att axeln satt där den skulle. Men ont så förbaskat. Intog ett par alvedon och Ipren och somnade i soffan, sittandes, uppallade med kuddar.

På lördagens morgon så verkade allt inte så hemskt. Övertalade mig att inget var brutet och fortsatte knapra piller. Armen blev blåare och blåare, ömmare och ömmare och svullen. Söndagen fortsatte i samma tecken, Och hundarna måste ju också ut. Ivrigt påhejad av goda vänner på FB så på måndag tog jag kontakt med vårdcentralen. Ingen akuttid på måndagen fanns. De ringde upp på tisdag morgon och jag fick tid 1500. Herr doktor trodde inte att något var brutet men skickade mig till röntgen för att var säker. Vilket förstås visade sig vara rätt beslut, överarmsfraktur och nåt ligament trasigt. Åter vårdcentral för att få en slynga för att avlasta armen. Så nu blir det kontrollbesök på ortopedkliniken, ny röntgen den 30/9. Men det går åt rätt håll känns det som. Men så irriterande att inte kunna vara som vanligt.

Fantastiskt snälla grannar/vänner som ställer upp och skjutsar både till läkarbesök och handling. I kön på iCA Maxi i fredag frågade damen bakom mig i kön om hon skulle hjälpa mig plocka upp varorna på bandet. Och kassörskan på Dollarstore packade min kasse. Torsdags blev jag bjuden på middag hos granne. I går kom god vän från Sundsvall med supergod middag och hundpromenadhjälp och sedan åkte vi och tittade på "Fallet i ljus" vid Västanåfallet. Supertrevligt.  Man blir så glad åt dessa fantastiska mäniskor. Och idag kom en god vän/granne med hemgjord köttsoppa (gjord på älgkött), klimp och äppelpaj. Jag blir så jäkla bortskämd här. Och så fick jag en poncho för att ha ett "lätt att ta på plagg" när jag ska ut med hundarna. Hundarna har väl kanske lite tråkigt men de är också bortskämda med en mil om dagen i benen. Men de överlever.

Ibland händer olyckor snabbt och när man minst anar det. Man springer omkring i skogen i svår terräng och spårar, kryper uppför och åker på baken nerför. Men då gör man sig inte illa. Men på pinkrunda med katter i buskarna händer det. Jäkla kattskrälle! Och hundskrälle.

Jonsson, konvalescent med en väldigt blå arm. Kanske jag är blåblodig eventuellt.

 

22 sep 2013