Kattgänget på G och TV-tittande.

Japp nu har kattgänget gett sig ut på lekrunda i solen, på tomten bakom mitt hus. Räknade till 8 stycken. Tycker att en del av gänget ser misstänkt tjocka ut, speciellt om magen. Kan det vara så att 8 snart multipliceras? Gissa om Shawna har det jobbig? Sitter på min säng och kollar ut genom fönstret och vrålar/skäller, låter ju som en vrålapa. Hon vill ju ut och göra rent hus ha ha ha.

Får väl se om hon vrålar lika bra den 3:e maj då hon ska få ut och skälla på en permobjörn. Tror nog att hon fixar det bra. Ska bli roligt att se. Annars väntar vi på att all snö ska försvinna. Schas vintern schas. Mend et är väl förstås lite för tidigt atthoppas på det även om gräset utanför huset börjar synas. Snön försvinner med rasande fart.  Chantos, den oldtimern längtar nog också ut i spårskogen. Även om han snart är 11 år så blir han som ung på nytt när vi är ute i skogen. Tror faktiskt också att den nya maten gör sitt till att han är ganska pigg och alert trots hög ålder. På två veckor med nya fodret har både han och Shawna blivit blanka och fina i pälsen. Igår var det dags för lite grooming och himmel och pannkaka var hår som lossnar. Kloklippning också på schemat och snart så ska det väl bli ett bad också. Chantos hartar att bli duschad men Shawna finner sig i det. Man kan nog säga att jag också blir duschad. Brukar vara genomblöt efter den övningen. Bästa är förstås att dra på sig bikini. Fast då kan man ju få ångest om man råkar kolla i spegeln. Fast det är inte lika hemskt som om man sätter på sig ett par stringtrosor och kollar i spegeln. Sumobrottare var ordet my dear Watson. 

Igår kväll gick året stora händelse av stapeln - Melodifestivalen. Eller som alla kallar den nu för tiden - Mello. Vad man nu än kallar evenemanget så tyckte jag nog att årets melodifestivalfinal faktiskt var rätt så bra. övelag bra låtar och programledarna gjorde ett bra jobb. Att sedan appen inte funkade så att rösta den vägen inte gick var väl snudd på värdelöst. SVT gör ju en del tavlor nu för tiden. Att rätt låt vann tycker jag nog, Måns har varit med ett par gånger men aldig nått ända fram. Så grattis Måns.

Kollade förstås på Let´s Dance i fredags och höll faktiskt med Tony Irving om hans dom mot Stenmark. Han är som en dansande pinne. Det kanske inte var Tonys ord men något i den stilen. Stenmark är ju en folkets man så han lär nog bli kvar ett tag. Det känns som att man inte rösta på dansmeriter otan på den som dansar. Och lite gladare om jag får be herr Stenmark. Grymt imponerad är jag av den där lilla killen Alex. Han är som en studsboll, honom gillar jag. Och vem älskar inte Hollywoodstylisten med tillhörande hund klädd i Chanelklänningar. Dansa kan han inte men han är ju en riktig vitaminkick och lyfter programmet. 

Så dags nu för dagens andra hundpromenad. Klarat av 1½ timmes prommis  på morgonen i underbart väder. Härligt att kunna gå i skoterspår. Ett par promenader till blir det förstås under dagen. Räknade ut lite snabbt att jag går mellan 5 - 10 km/dag eftersom jag ibland går med hundar en och en. Om jag går 365 dagar/år så blir det en jäkla massa mil. Går man en mil om dagen och går 365 dagar/år så kommer man väldigt långt ner i Europa. Tycker att formen borde vara på topp men det kanske är bättre att springa på promenaderna. Ja ja får väl investera i ett par springskor då. Fast jag har aldrig gillat att pringa så näe det blir en cykel istället. Får väl pimpa den jag lånat.

Ha en alldeles underbar dag och njut av att solen är framme. Vi behöver som bekant D-vitamin.

 

 

15 mar 2015