Längtan till det som en gång var...........

Visserligen ska man leva i nuet men det  hindrar väl inte att man kan längta tillbaka lite, till det som en gång var. Bilder som den här får mig ibland att längta tillbaka till min tid i Freeport, Grand Bahama Island. Ok det är beachen ni ska kolla på inte gubbarna :D 

                                              

20 år blir man inte igen men vattnet och stränderna är förhoppningsvis desamma än idag. Kan man hoppas. Vore kul att få besöka ön och kanske träffa en del gamla vänner som jag vet fortfarande är kvar där. Gissar att det var som med allting annant att när man bodde där i vad som många skulle kalla paradiset så tyckte man inte att det var speciellt märkvärdigt. Men så här i efterhand, years later, så var det nog faktiskt otroligt roligt. En brokig skara människor från många olika länder. Nästan alla arbetade inom hotell och restaurantbranschen. Så även jag. Jag hade turen att faktistk få arbetstillstånd vilket ibland kunde vara lite kinkigt att få men många hade det inte och häxjakten på dessa var faktiskt ganska spännande. De man gillade hjälpte man gömma sig - de man inte gillade, ja de fick immigration fast. Snällt- näe kanske inte men roligt var det. Dock finns risken med  att åka tillbaka att bilden man har av platsen inte längre är densamma som verkligheten. Och förmodligen är det också förbaskat dyrt att leva där. 

I skrivande stund så har jag efter att ha varit på promenad med hundarna, hittat två förpackningar ekologisk vaniljglass i frysen. Som jag hade glömt bort. Vilken lycka! Så fram med glassen, värmde hjortronsylt och avnjuter nu denna fantastiska smarrighet. Middag behövs inte efter den härligheten. Attans så gott!!!! Men sylten tog slut så det är väl dags att ta fram hjortron och koka ny.

Ute är det som bekant vinter och här i Viksjö countryside har det kommit en del snö. Ska försöka låta Shawna dra pulka bara skoterspåren kommer i ordning. Törs ju inte sätta mig i pulkan med den damen utan får gå bredvid. Hon är ju utrustad med fyrhjulsdrift och turbo. Skidor efter den damen verkar lite riskabelt med tanke på att det finns väldigt mycket vilda djur i området. Och så katter i mängder. Och en vurpa med axelfraktur som resultt räcker. Pulka ska få lånas av grannen och dragsele finns. Så nu kommer jag inte undan.

Lördagskvällen blir en lugn tillställning. Vinfri och spenderas i tv-soffan. Melodifestivalen hoppar jag nog över. Ok kanske zappar lite och tar en titt mellan varven. Sen så börjar serien Sherlock som jag gillar. En modern version av Sherlock Holmes. Har inte tittat på någon av de dokusåpor som visas hela tiden och som bara blir sämre och sämre. Har man sett en har man sett alla. Tantvarning - ja man kan kalla det vad man vill men personligen så tror jag att man blivit mer kräsen. Jills veranda är en ny favorit, visas på onsdagar. Och så har jag hittat en fransk serie om "Skönhet i världen". Otroligt duktig kvinna som reser runt till avlägsna platser och besöker stammar i olika världsdelar som exempelvis Nya Guinea, Afrika osv och visar upp vad som anses vacker där. Man häpnar ibland men intressant är det. Och så "Björntorget" som visar Grizzlybjörnar i Alaska. Man lär sig en del om hur världen ser ut.

Oj visst jag, glömde att jag nog måste skotta snö också och sopa av bilskrället. För andra gången sedan igår. Nåja något ska man ha att göra när man bor så här på landet. Längtar till våren dock!

1 feb 2014