Lite av varje och inget speciellt!

Långfredag idag. I Njurunda har det varit kanonväder idag och det lockade verkligen till skoterspårspromenad. Inte en skoter så långt ögat nådde och inte en enda lös hund. Gissar att många kanske tror att skoterspåret inte håller men det är en skoterled som det åks mycket på här (och fort) så spåret är väl packat och väldigt brett. Det får säkert plats 5-6 skotrar på bredden. Cirka i allafall. Så det finns bra med plats att gå på för mig med hundar. Förmiddagen gick att sitta ute i solen och det var varmt och skönt i lä, Tycker faktiskt att ansiktet börjar få färg. Tänk så viktigt det är för oss nordbor att få vara ute i solen. Vi behöver D-vitamin. Sen är det så att trots alla varningar om att det är farligt att sola och rynking blir man också. Alldeles för tidigt men wtf, en Shar pei vovve är ju alldeles oemotståndlig. Naturligtvis är det inte bra att sola alltför intensivt men håll med om att lite färg i facet gör en glad. Solbränna alltså ingen annan färg.

Men nu är det förstås så att idag så är allt farligt, varningar, varningar om precis det mesta. Just när vi känner oss lugna över vad vi äter eller dricker eller annat så slår den ner som en blixt från klar himmel - varningen! Måste förstås fundera över om man egentligen har haft en jäkla tur som fortfarande lever med tanke på allt farligt som företogs under min uppväxt. Tror nog att polisen, gladeligen och snabbt som bara den, skulle stoppa en DKW, Deutsche Kraftwagen, ett bilmärke som fanns förr och såg ut som en platt padda, med fyra vuxna och tre barn i på väg söderut, plus semesterpackning, om den skulle dyka upp idag. Inga bilbälten och de vuxna rökte förstås, allihopa. Minns att jag som var minst satt mellan framsätena. Ingen stor bil var det heller så gott om plats var det ont om.

                              dkw-36-color-photo.jpg

Klättrade i träd gjorde man som den värsta apa, cyklade utan hjälm, och tjyvrökte förstås när ingen såg. Fast jag kunde aldrig röka för jag hostade bara. Så jag klarade mig där. Och inne ville man förstås inte vara.På sommarlovet hann man knappt vakna förrän det var dags att gå ut och träffa kompisarna. Att gå in på kvällen skedde under protest. Men attans så roligt vi hade och i bra form var alla också. Tror inte att det fanns många överviktiga barn då inte. En och annan kanske, men idag skulle den övervikten nog kallas för normalvikt.

Ja det var dagens nostalgitrip det.

Aftonens TV-program bjuder på Let´s Dance och jag gissar att många i Sverige som förstås avskyr det programmet och aldrig tittar på det (nice try) sitter bänkade i TV-sofforna ikväll. Sveriges nya favoritkändis, Hollywoodfrun Maria Montazami ska ju dansa. Klart man måste kolla hur det går. Tänk om Tony I skickar ut henne ASAP. Då blir det inte kul för TV4. Hon är förstås dragplåstret. Själv är jag inte så där helförtjust i henne. För mig känns hon lite falsk på något underligt sätt. Och så skulle jag gärna se att hon slutar upp med att stoppa händerna i fakehåret hela tiden för att puffa till det. Undrar vad Skavlan gör ikväll då? Fast han kanske tar paus. Det vore väl kul om han fick vara med i Let´s Dance. Skulle jag gärna se. Skavlan och Oprah hi hi. TV4 kan ju alltid ringa och be mig så ska jag sätta ihop ett program med deltagare som heter duga. Fast det skulle förstås kosta.

I övrigt så kan man idag läsa på nyhetssidorna att Nordkoreas ledare spänner musklerna och utmanar ödet. Han har väl fått storhetsvansinne den galningen. Folket svälter i det landet och dör av svält och här kan vi snacka diktatur. Han svälter minsann inte vilket syns klart och tydligt på bilder av honom. Har precis läst en bok "Flykten från läger 14". Efter att ha läst den skildringen som är baserad på verkligheten och en unik flykt från ett fångläger så är man förstås glad över att inte bo i det landet.

Tror att jag just nu har två hundar som behöver gå ut en kortis och från Viksjö rapporteras att det snöar. Så vill ni ha snösäkert och kallt så välkommen till Viksjö. Båda delarna garanteras och det finns ett och annat hus till salu också. I en ok prisklass.

 

 

29 mar 2013