Lokala News!

På nyheterna ikväll  visas inslag när Torbjörn Fälldin, före detta statsminister i gamla Svedala, Centerpartist av den gamla stammen  och som blev väldigt populär för sitt engagemang i kärnkraftdebatten, lämnar tillbaka sin doktorshatt och ring till MIUN´s  (Mittuniversitetet) rektor. En rektor som så väldigt less ut och jag förstår att han helst skulle vilja be alla som kritiserar MIUN´s nedläggning av universitetets utbildningar i Härnsand, to F…. off! Han måste vara otroligt less på det här nu. Alla anklagelser från Kommunstyrelsens ordförande i Härnösand Fred Nilsson som också beter sig som att han är barn på nytt och sitter i sandlådan och är skitsur  för att han inte får leka med den bil han vill. Näe vet ni vad, visserligen är mitt politikerförakt grundmurat och får här lite påspädning, men så här dåligt trodde jag verkligen inte att en Kommunstyrelses ordförande får bete sig. Även om man är ledsen, förbannad, besviken osv. Lilla gubben - du biter dig själv i svansen genom ditt agerande/uppförande. Enligt hans uttalande skulle man kunna tro att det är Sundsvalls fel att utbildningarna i Härnösand läggs ner. Och att rektorrn för MIUN är allena bestämmande. Så är det verkligen inte, det finns en styrelse som bekant. Kommer studenterna inte till Härnösand så finns snart inget kvar där i alla fall. MIUN måste ha studenter annars inget universitet. Do you read me, Mr Nilsson? Det handlar ju inte om ren och skär illvilja, nix, det handlar om MIUN´s överlevnad totalt. MIUN är inte heller ansvarig för Härnösand som stad och inte heller för arbetslösheten.

Sen var det den här eviga vargfrågan. Ett ämne som berör/upprör många. Både de som är för varg och emot varg och förstås de som drabbas av vargens framfart bland renarna. Den så kallade Junselevargen sägs har rivit ett jäkla stort antal renar på senaste tiden. En månad eller hur det nu var. ”God vän till mig (Uffe jag knycker din uträkning) räknade ut följande:  Den här vargen är ensam, men den har dräpt över 30 renar på cirka en månad. En ren väger, vi säger ca 50 kg och vad äter en varg normalt /dag? Så med mina beräkningar så är den här vargen fet som en gris om den har ätit 1,5 ton ren på cirka en månad eller så är hon bara en lustmördare och gör det här för att få en kick. Så vad jag inte kan förstå är att den inte har gått under skyddsjakt för längesen.”

Det ni - Sveriges fetaste varg någonsin. Konstigt att hon fortfarande kan riva ren? Skyddsjakten är nu avblåst på grund av att varghonan är genetiskt värdefull. Man tror också att det eventuellt  inte är hon som är ansvarig för att ha rivit alla dessa renar. Hon har kanske skaffat sig en pojkvän och de två leker Bonnie & Clyde i renbetesland. Eller så är det ett helt gäng av förklädda vargar som lurar myndigheterna. Alla har väl hört talas om en ”ulv i fårakläder”. Det rör sig nu eventuellt om Ulvar i renkläder! Eller rent av vargterrorister med inriktning att skapa förvirring hos rennäringen och framförallt hos den svenska myndighet ansvarig för vargfrågan. Man beslutade för en tid sedan att skjuta hanen, hennes darling, så hon är väl ganska ”pissed” förstås. Och inte ska väl en varg vara ensam eller hur – vargen är ett flockdjur och en ensam varg = no good! Undrar hur myndighetsutövarna tänkte där? Vargtiken har nu kostat cirka 4 miljoner kronor, av vems pengar? Och hur fan mår hon egentligen tror ni? Naturligtvis inte bra. Så kanske det bästa för henne är att få passera över regnbågsbron. Jag är för varg i Sverige, men vet inte om jag tror att det är möjligt. Framförallt inte på det sätt som hanteringen av vargfrågan sker idag. Vet de som bestämmer egentligen vad de håller på med. F-n tro det ;(.  Hur illa rimmar inte det faktum att man har licensjakt på varg för att sedan köpa nya och plantera ut. Allt enligt det som är genetiskt viktigt för vargstammen. Hur katten vet man vilken varg man skjuter? Har den en stämpel på baken med ”genetiskt viktig”!Och sedan har vi EU som också vill vara med på ett hörn och bestämma.  Att en sån här fråga kan få sådana enorma proportioner, SUCK.

Bara funderingar från en alldeles vanlig medborgare!

21 feb 2013