Love this ad!

Om det är någon rekam jag gillar så är det den från Budweiser. Fantastiska hästar och en Dalmatiner. http://www.youtube.com/watch?v=3r6r-3nBMTA

Har varit ägare till en Dalmatinertik och absolut denbästa hund jag haft. Perfekt hund att ha i hästvärlden. Som valp gjorde hon allting rätt, rumsren så fort att jag nästan inte trodde det var sant. Ensam hemma från 16 veckors ålder, halva dagarna till en början, och aldrig några problem. Lite av en clown var hon också precis så som Dalmatinern ofta är. Hon var alltid med i stallet. Alltid lös förstås och aldrig några problem där heller. Duktig på att akta sig för hästarnas ben/hovar och viste precis vilka hästar hon skulle hålla sig undan. På något sätt hade hon en lugnande inverkan på hästar. Det som hon inte gillade var andra tikar så här fick vi vara lite uppmärksamma. Hennes favoritsysselsättning i stallet var att stjäla morötter. Ofta på hösten köpte vi säckar med morötter som förvarades i foderförrådet. Ofta såg man Tezzie som  hon hette komma smygande med en morot eller två i munnen. Ut ur stallet snabbt som attan och sedan tillbaka in igen för att knycka fler morötter. Ett tag undrade jag varför hon blev fet, hon fick ju bara precis den mat hon skulle ha. Och morötter blir man ju inte fet av. Anledningen upptäcktes av en slump när jag kom på henne med huvudet i hästarnas Krafftfoder. Ofta fanns det Krafft på golvet också och här kan man säga att hon dammsög. Så efter det blev det lock på fodertunnorna och spillet på golvet upphörde också. Smart hund, men också matgalen. En Dalmatiner kan hitta mat precis överallt. Att följa med på en körtur med någon av hästarna gillade hon super. En kompis till min dotter körde ofta sin häst och vi fick åka med. Tezzie sprang då precis bakom vagnen mellan hjulen och höll jämn takt. Lämnade inte sin plats i kön inte. Avled p g a levercancer vid nio års ålder och jag kan sakna henne än. Usch så tomt det blev utan henne.

Skulle inte ha någon fler hund men så kom det en Ridgeback i min väg. Ridgebackens rasstandard var till en början, vid rasens begynnelse, samma som Dalmatinerns. Sägs att det är Dalmatiner i Ridgebacken "way back". Och Chantos trodde jag till en början att jag fått för mina synder. Och det vill inte säga lite. Fick mycket hjälp till en början av en duktig person och tack vare henne kunde jag förstå och lära mig min Ridgebackhane.  Efter kastrering vid fem års ålder blev han förstås lite lättare att ha att göra med. Idag är han på sitt nionde år och fortfarande ganska pigg och kry. Han är en hund som man kan lita på i alla väder. Vaktar sin matte med bravur och jag tror inte att han skulle tveka en sekund om någon hoppade på mig. Resultatet tror jag skulle vara förödande. I allafall för den som hoppar på. Ganska lydig är han iallfall även om han nu på ålderns höst tar sig friheter ibland. Lite döv sådär när det passar. 

Och sedan kom en Plotthund.............................. men det blir en senare berättelse.

Hungrig men ingen lust att laga mat. Hmmm......... kanske åka och kolla att Thaiköket i Bommen har något smarrigt att erbjuda. Brukar vara bra och relativt billig mat. Billigare än ett skrovmål och mycket nyttigare.

 

1 apr 2013