Lyckliga hundar - inget torrfoder till frukost idag!

YES,  hundarna blev jättelyckliga idag över att slippa få torrfoder till frukost. Jag fick en massa kokt älgkött igår, cirka ett kilo färdigkokt. Kokade makaroner och ris i buljong och tillsatte cirka 100 gram älgkött till frukost åt dogsen. Båda hundarna satt och dreglade i köket när jag gjorde i ordning maten. Herr Ridgeback, Chamnalas Chantos äter ju allt som sätt fram men fröken Plotthund, Jaktlivets Montana /Shawna är lite kräsen och torrfoder står inte högt i kurs hos henne. Visserligen äter hon när hon blir tillräckligt hungrig men inte speciellt entusiastiskt. Personligen så tror jag inte att torrfoder är speciellt bra mat för hundar , men det är ju enkelt i vår stressade värld att ge maten i den formen. Läste någonstans att hundar som även får matrester från våra bord, har bättre immunförsvar är hundar som bara äter torrfoder. Sant eller inte vet inte jag. Sen ska man ju inse vilken pengatjänande industri det här med hundfoder är. Kan man blanda hästkött i Findus färdigmat så kan man bara gissa vad hundmaten innehåller. Inte för att hästkött är dåligt kött men vi vill inte äta häst. När jag var Dalmatinerägare så lagade jag maten själv åt henne då hon blev allergisk mot torrfoder. Jobbigt förstås då det tog tid men om planeringen gjordes rätt så fylldes frysen snabbt och det fanns mat för cirka 2 veckor, ibland mer. Idag så åt även Shawna med god aptit, slukade all mat och morrade som vanligt åt Svante när han försökte få åt sig lite till från hennes matskål också. Lika glada kommer hundgänget att bli ikväll och imorgon då det vankas ”good food” i repris. Bifogar en bild "Run before they Find us" ha ha, som får mig att skratta trots allvaret. Snabbtänkt den som fixade den misann!

findus.jpg

Här blir det ärtsoppa till lunch. Har kokat ärtsoppa så det fyller frysen (tillsammans med rådjursklöv och älgblod ha ha) och räcker lääääänge. Bryr mig inte om traditionen att äta ärtsoppa på torsdag. Utan äter på en onsdag. Inga problem med det här inte. Hoppar över pannkakan. Tur att det finns olika fack i frysen så det vilda kan få vara för sig , ganska långt ifrån människofödan. Dock ska mycket av viltdelarna åka söderut till Bollnäs så fort jag eller någon annan, har vägarna neråt. Skickar väl med lite älgblod också för det får man ju lägga i markerna när man lägger spår. Utan att söka tillstånd minsann. Tack EU för den passningen. Tur att det inte finns någon ”Galna älgsjukan” bara ”Galna kosjukan” ;) Men vem vet EU kan kanske ordna det också.

Får se nu vad resten av dagen har att bjuda. Kanske får man något trevligt mail eller SMS eller teleonsamtal, vem vet. Och motion som vanligt på programmet. Sen är det middagsmatsplanering, boring boring och kvällsprommis med hundarna och sedan inta TV-soffan. Jag så mycket roligare blir det väl inte. Vinet är slut så …………….

13 feb 2013