Melodifestivalen omgång tre!

Kvällens höjdpunkt, Melodifestivalen omgång tre, är över!

Så där jag då var Melodifestivalens omgång tre avklarad, denna gång från Skellefteå. Vinnare Bizex ha ha ha. Tror jag smäller av men roliga som f-n var det gänget som var underhållningen innan röstningen var avslutad. Skulle nog kunna tänka mig styrdans igen med ett sånt gäng! Annars var väl Melodifestivalen idag bättre än föregående två. Jag kommer faktiskt ihåg cirka hälften av låtarna. Säga vad man vill om fyra medelålders gubbar så roliga var dom i alla fall. Bottentippade men gick direkt till final. Vad är det som gör att bananlåtar och gubbs vinner? Jag tror att svenska folket gillar det som är annorlunda och sticker ut. Trötta som fasen på det som bara är ”mainstream”. Erkänner villigt att efter ett visst antal glas vitt vin så sitter en ”vanlig jävla schlager” i skallen som en smäck. Jag tror jag smäller av. Personligen gillar jag Caroline Af Ugglas för att hon törs och inte är som alla andra! Sen har jag lite svårt för kroppstrumpor eller vad det nu kan kallas när det sitter på en deltagare i Melodifestivalen. En blå dessutom som var så jävla ful. Dansarnas i silver var bättre, men den blå, suck, vilket bottennapp!!! Hon var inte rädd för "kamelfot" hon inte. Och den tjejen, vad hon nu hette, i någon chockrosa plisserad sak, oj oj oj. Det var nog därför dom förlorade. Det finns ju otroligt snygga kläder om man vill, så varför varför, varfö,r välja det fulaste man kan hitta. Bättre då att göra som Af Ugglas.

Kanske vore det kul att till nästa års Mello skriva en låt med damer av liknande klass som gubbarna Körberg och Co.. Kanske locka hem AnitaLindblom från Frankrike som lead singer (gubbarnas Tommy Körberg). Lill-Babs självskriven förstås, eller …....... och sedan tror jag att Gudrun Schyman och Mona Sahlin skulle platsa. Undrar bara vem som skulle vilja skriva text och musik? Känner, eller rättare sagt,  kände en gång Gert Lengstrand från Streaplers, så det kanske skulle funka att ringa honom. Sponsor kanske skulle kunna bli Norrporten och Anders Wiklander.

Nu ska jag inte vara stygg så här på kvällskvisten ;) Undrar just var alla elaka idéer kommer ifrån efter lite vin. Kan det bero på för lite att göra? Dock 1,2 mil i benen idag med hundarna och det känns faktiskt. Benen är liksom lite stumma. Kanske det till och med blev 1,3 mil. Vackert väder +1 grad. Kändes lite som att det skulle kunna bli lite vår faktiskt. Men låt er icke luras vintern lurar bakom hörnet. Beviset på det är kylan som slog till igen ikväll – minus 8.6 burrrr….! Så om någon av er börjat fundera på vårkänslor så slå av. Ingen mening vill jag påstå. Känslorna fryser till is igen och man blir bara frustrerad. Och för att vårkänslor ska uppstå måste det ju finnas ett objekt inom en viss radie eller................?

I vinets tecken tror man också att man blir kreativ. Fast det sägs att det inte är så, det är bara vad man tror. Men det tror jag inte på. Sitter här ikväll och skissar på vad jag ska göra med resten av mitt liv. I skrivande stund och även långt tidigare, har jag insett, att det man har framför sig är mycket kortare än det man har bakom sig. Och det finns så mycket att göra än. Kanske vore det roligt att skriva sina memoarer ha ha, men vem fan skulle läsa mina memorer? Man är ju inte kändis och även om livet varit intressant och det har hänt en massa otroligt spännande och crazy saker så fick memoarerna nog spetsas en del. Kanske ett kapitel om ”mitt möte med Castro” eller ”one night with Putin” eller ”när Clinton kom till Viksjö” och hans helikopter landade på skridskobanan. Spännande saker verkligen, men skulle någon tro på det. Näe jag tror inte det. Fast man vet ju aldrig.

Nu är det så att jag nog kan tillåta mig ett lite glas vin till, men bara ett litet. Och till det lite god choklad som jag fått i present. Nog är det bra med två hundar och långa promenader varje dag. Det gör att jag kan tillåta mig choklad. Sen är chokladen också humörhöjande så jag tar tre bitar eftersom det inte händer så mycket extraordinärt roligt  just nu. Och vem vet  - i nattens dröm kommer kanske drömprinsen eller så blir det mardrömmar. I övrigt så är sängsällskapet en liten gosig Plotthund som smyger upp när jag somnat. Nåja inget annat smyger i alla fall upp ikväll  ha ha ha!

Good night, sleep tight and don´t let the bugs bite ;) och en lite rolig bild får ni här i kölvattnet på hästköttskandalen. Väldigt elakt och man ska förstås inte skratta åt elände men kan dock inte låta bli!

69241-433047776778190-464068530-n.jpg

 

16 feb 2013