Music!

Musikcafé - veckans happening i byn!

Alltid roligt när det rör på sig i den annars så stillsamma byn. Det enda som rasar förbi i 100 knyck är trafiken på 331:an. När timmerbilarna kommer genom byn hukar man sig. Vinddraget håller på att blåsa omkull en och hundarnas öron fladdrar av draget, så man kan tro att det är två Dumbos som kommer. Tur att inte mina öron fladdrar. Mänsklig Dumbo – vore förstås intressant. Men vem vet , jag kanske ser ut som Dumbo, utan att veta om det och utan stora öron. En orange Dumbo med reflexer och stor Fjällrävenmössa. En sån där som när öronlapparna fälls ner, så går den nog att likna vid en Dumbokopia.

Japp mina vänner,  jag har varit på Musikcafé i Viksjö församlingsgård. Kyrkan anordnade en helkväll med Internationellt hjälparbete som tema. Församlingens präst var huvudspeaker.  Viksjö kyrkokör sjöng och hade tränat med hjälp att körledare utifrån. (Den tidigare är visst i säkert förvar? ). Duktig var hon den körledaren som tränat kören i tre veckor bara och bra lät det och jättefina sånger. Inga psalmer tack och lov. Psalmer i all ära men de hör nog bättre hemma i kyrkan och inte på ett musikcafé. Fast en psalm smög prästen in efter att ha delgivit oss Guds ord. OK Tryggare kan ingen vara är ju en fin psalm. Kommer väl ihåg när jag var liten och trodde att det hette ”Trygga rekan” LOL! Nu vet jag bättre – Tryggare kan ingen vara… heter det, inget annat. Förstås skulle alla sjunga med i dagens psalm  – församlingsgården hade samlat så många till dagens café att salongen var fullsatt. Vilket i sig är jätteroligt.  Anordnas något så är det läge för folk att komma. Annars blir det aldrig något. Och då går det inte heller att säga - ingen gör något! Trodde jag kunde alla verser i ”Tryggare kan ingen vara” men insåg snabbt att bara vers 1,2 och den sista, vilket det nu var i ordningen, satt som en smäck. Kom väl inte ihåg att det fanns så många verser heller. Undrar om det skrivits till några sen jag var liten , who knows??? Har texten till ”Fader vår” ändrats så kan vad som helst ändras. Efter prästens lilla andakt, kan inte hitta ett bättre ord, så lästes ”Fader vår…” Jag kommer aldrig att förlåta den som ändrat texten från originalet som jag en gång lärt mig. Det här betyder att jag inte längre kan ”Fader vår” . Morrar morrar morrar……… Är faktiskt konfirmerad, så det så.

Förundras alltid över att alla psalmer ligger 15 tonarter minst över vad jag kan sjunga med i. Lite irriterande faktiskt för hur jag än försöker så funkar det inte. Och ska stackars omgivningen behöva utsättas för det hemska läte som presteras. Men det kanske är dags att inse att det är bättre att mima än att sjunga. Passar det att mima i Melodifestivalen så går det säkert bra i kyrkan också.

Jag hade prästen till bordet jag.  Han tyckte väl att jag såg ut att vara i behov av räddning. Som utböling i byn och en som tar mod till sig och kommer in i en stor församlingsgård, där alla som är där känner varandra, ensam till råga på allt – ja då behövs kanske lite stöd. Nope I don´t give a sh..!  Fast det var inte så farligt faktiskt, människorna här är snälla och prästen och jag fick snart sällskap. Men det kan ha varit så att det var prästen som drog.

Ny körledare har införskaffats och denna gång en han. Kan eventuellt betyda att det kommer att blir många fler kvinnor i kören nu. Fast nog hoppas det på fler män. Undrar vem han är? Fortfarande en hemlighet tydligen för hans namn blev inte offentligt ikväll.

Lottförsäljning är förstås ett måste en sådan här kväll. Fina vinster och påsken är räddad eftersom jag vann två gånger och valde godis. Det fanns inget vin att vinna tyvärr.

Nu ska jag vara lite snäll också och säga att det var en trevlig kväll med bra musik och sång. Jag höll på att glömma det roligaste sånginslaget. Det om Anna-Lena och hennes tupp. Lite som ”Hönan Agda” och enormt roligt och lockade till skratt. Gumman Anna-Lena hade höns och en tupp. Räv kom och nöp tuppen som for till tupphimlen på studs , räven fick däng av gummans kvast eller vad det var och släppte tuppen. Gumman blev ledsen men lagade till en brakmiddag på köttet av den hon älskade mest – sin tupp. Tack 4 X Billberg för kvällens roligaste inslag. Duktiga ni ;) Hade gärna hört mer av er!!

http://www.youtube.com/watch?v=oKUscEWPVAM   Bästa Cornelis !!!!!

Nu pinkrunda med dogsen och sedan god natt!

14 mar 2013