Nu är det vinter!

Så blev det äntliegn vinter då så nu är alla vinterälskare glada. Jag är lite kluven till vintern. Visserligen gillar jag vinter sådär framåt april när det är snö, sol och ett par grader kallt bara och den där känslan när solen värmer på dagarna. Men 12 grader minus, blåst, ganska lite snö och 17,6 grader varmt i köket på morgonen. Näe inget jag gillar. Det får mig att fundera vad jag egentligen gör här? Nåja jag kan ju ha det varmare än 17,6 grader men snål som jag är, eller inte snål egentligen, bara fattig så tar jag förstås på mig en extra tröja istället. Ett par värmeljus på det och snart är temperaturen uppe i 18,4. Nästan så man svettas hi hi. Luftvärmepumpens temperatur kan jag förstås också höja med behöver man ha det så förbaskat varmt egentligen? Man vänjer sig vid den lite svalare inomhustemperaturen. Borde städa idag men städlusten vill inte infinna sig så jag går ut istället. Chantos promenadstrejkar men Shawna står längst fram vid dörren och bara vill hänga med. Och Chantos får väl återvända till sängvärmen då. Med ålderns rätt.

Januari är en sån där månad man kan hoppa över. Det är en lång månad som kommer olämpligt efter jul och med för många en jäkligt tom plånbok. Själv köper jag ingen julmat då jag inte gillar det och julklappar köps endast till barnbarn så jag har inte haft några stora julutgifter. Lite bubbel kostade jag förstås på mig - det tillhör ju livets nödtorft.  Lite extra ben till dogsen och sen är det klart.

Har haft kontakt med en oerhört intressant dam i North Carolina, US of A som har Plotthund och som forskar i Plotthundens historia. Hon skriver böcker om Plotten och har även skrivit en barnbok med hennes Plotthund Lucy som huvudperson. Man  kan kanske inte kalla en hund person så jag säger att den har the "leading role" istället. Har haft kontakt med henne via email och hon tycker att det är superintressant med att det finns ett ganska stort intresse för Plotthunden i Sverige och att det nu finns ganska många här i landet. Själv anser jag nog att Plotthunden inte ses på med rättvisa ögon. Man kan väldigt lite om rasen i Sverige och köper en hund som man tror att det är bara at släppa ut i skogen så jagar den björn. Inget kan vara mer felaktigt. Alla hundar behöver tränas. Resultatet blir annars, ut på Blocket med hunden - den jagar ju inte. Det dummaste jag hört var nog om hunden som sköts för att den attackerade en valp vid ett jakttillfälle. Det hade kanske varit bättre att tänka till och inse att det nog inte var så konstigt egentligen. Absolut inget att ta bort en hund för enligt min mening. Nåja -  nu är jag inbjuden till North Carolina och sägas ska väl att det vore jättekul att resa dit och få uppleva lite av varje och med kameran i högsta hugg.. Jag har varit i NC en gång men det var väldigt länge sedan. NC är vackert vad jag kommer ihåg och den Amerikanska södern är lite speciell. Kanske mest om man kommer till  del andra stater djupare ner i södern. Internet är faktiskt suveränt ibland. Hittade den här damens hemsida, skickade ett mail och vips har man en intressant konversation på gång. Det visade sig också att vi har gemensamma bekanta eller rättare sagt en bekant här i Sverige. Och när jag ändå var där så kunde jag åka runt och hälsa på gamla bekanta från min tid på Bahamas som finns i diverse stater i USA. It is a small world! Så nu går jag omkring och dagdrömmer :D

/1599547-orig.jpg

Var till sjukgymnasten igår och nu är jag/min axel/överarm färdigbehandlad. Vilken toppenkille den sjukgymnasten. Är honom stort tack skyldig. Nu får jag fortsätta träna på själv och sedan ska skadan bedömas av försäkringsbolaget i september ifall jag återfått full rörlighet eller inte. Bra med olycksfallsförsäkring.

Gissar att lördagskvällen inte kommer att innehålla några större äventyr. Det gör det sällan så här på landet om man inte gör volter och hamnar i diket med axelfraktur som resultat. Eller får jaga potentiella inbrottstjuvar med Chantos. Break in- make my day säger jag bara. Fast det krävs förstås att vi är hemma om det ska bli någon tjuvjakt. Skridskobanan är plogad och spolad så nu är det bara att ta fram konståkningsskridskorna. De med taggar på. Har inte åkt på sådär en 100 år men det är väl som att cykla - har man en gång lärt sig så kan man. Får väl vänta tills barnbarnet kommer hit men hon lär nog åka mycket bättre än denna kvinna. 

 

 

 

11 jan 2014