Plats för skratt.........

Veckans skratt! Ibland blir saker så jäkla roliga av bara farten.  Mänskliga faktorn kan få till det mesta!

Här är i alla fall en händelse som gav mig och flera med mig ett gott skratt:  I söndags skulle vi gå ett ett  rejält svårt spår med Chantos.  Spåret gick tvärs över en myr, in i skogen upp och ner och genom buskar, granskog med mera.  En lega (älg) fanns också efter spåret. På kvällen när vi skulle gå spåret och kom fram till jaktkojan alldeles i närheten av spåret och hade parkerat , så såg jag en bit av ett älgskinn.  Skinnet eller skinnbiten låg på en stol vid en gammal utemöbel precis vid vägen , nära kojan.

Jag påpekade detta för jägaren som var med mig och som varit spårläggare. Han sa då att det kan ju ha varit fågelhunden med tillhörande husse/jägare  som han träffat tidigare och som var  ute för att  jaga fågel . Kanske fågelhunden som varit lös, hittat legan och dragit med en bit skinn.  Det var i alla fall vad vi gissade. När vi kom till legan så såg vi också att det fattades skinn.

Chantos och jag gick spåret som gick superbra och sedan for vi hem utan att tänka mer på älgskinnet.  Såg en älg också på vägen hem som betade lugnt och stilla utan att bry sig om bilen. Så härligt att se vilda djur. Kameran var förstås hemma.

Vad var nu det roliga i det här då? Jo fågelhundsjägaren vars hund kommit med skinnbiten i munnen hade av någon konstig anledning fått för sig att det nog var en björn som rivit en älg, därav skinnet.  Fågelhundsjägaren pratade naturligtvis om detta på byn, eller till folk han kände som jagar björn. Vilket resulterade i att björnjägare snabbt som en brandkårsutryckning begav sig ut i skogen för att leta efter och kanske få skjuta en björn ha ha ha. Men tyvärr, ingen björn ingen riven älg bara ett viltspår med en konstgjord sårlega. Sanningen talades om ett par dagar senare. Bara för att få njuta av händelsen. Får väl hoppas att jägarna hade humor.

Nu är det helg. Chantos, Shawna och jag har varit ute i skogen i fint väder. Alldeles lagom varmt. Chantos får ju vara lös och han älskar att springa i skogen. Ibland undrar jag hur han tar sig fram. Det märks verkligen inte att han är nio år i oktober. Sen bakade jag croissanter. Jag gillar verkligen dessa bakverk/bröd men är lite krångliga att göra så det blir inte ofta. Lyckades förstås peta i mig tre stycken och hundarna fick en var. Blev över till frukost i morgon också eventuellt. Inte särskilt nyttiga förstås ,men ack så goda. Middag blir det ingen efter det frossandet på croissanter så det får bli ett par glas bubbel. Rosa bubbel - Rotari Brut Rosé som jag av någon anledning fastnat för. Finns i en vit variant också som nästan är bättre men finns inte alltid på systemet där jag oftast handlar. Man kan nog kanske gissa att croissanterna inte blir kvar till frukost. Kanske bäst att slänga in dem i frysen.

                        215586.jpg

Den här helgen så fortsätter skrivande på boken åt god vän ”Finskt krigsbarn och resan till Sverige”. Titeln in spikad än men det kommer. Ska också översätta en del till engelska på en hemsida och så skogstur förstås innan älgjakten drar igång. Såg en hel del lingon idag. Så kanske plocka lite lingon också hinns med. Och vem vet kanske hinns det med ett spår också. Vi får se hur vädret blir.

Min gogubbe Chantos som är en klippa i alla läggen men också förbaskat jobbig ibland. Lite för smart den gode mannen. Roligast är det att se honom när han inte vill gå i vatten utan letar bästa vägen runt. Vet man inte hur man ska ta sig fram i skogen där det är besvärlig terräng och/eller vatten så är det bara att säga åt Chantos "hitta väg" och jag lovar att han fixar det.

                         sovis-002.jpg

30 aug 2013