Härligt regn och abstinensbesvär..........

Ja det har faktiskt regnat ganska ordentligt igår natt och i dag. Behövdes verkligen för marken är torr som bara den. Jag tillhör de människor som faktiskt inte ogillar regn. Lever kanske efter devicen att ”det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder”.  I morse så spöregnade det och Mr. Chantos stoppade huvudet under tassen och sov gott vidare. Hur kan hunden känna på sig att det regnar ute? Shawna skuttar glatt upp och springer snabbt fram till dörren. Glad som en lärka den lilla filifjonkan. Bryr sig inte om lite regn inte. En av grannarna en bit bort har en sån där självgående gräsklippare, en Skalman liknande sak som rör sig alldeles själv. Turkos är den och jobbar ihärdigt på. Fas ibland blir det tvärstopp när det lutar lite för brant uppåt. Hur som helst som var den ute på sitt uppdrag gräsklippning igår när jag och Plottis kom förbi. Shawna , den lilla tokan, anser att den är jaktbar (nytt ord). Hon blir helt knäpp, tar fram vrålapsliknande vrålet, skäller och försöker komma loss från kopplet för att gå på gräsklipparjakt. Någon som sett en hund med ståndskall på gräsklippare? Grannen tyckte att hon skulle få gå fram och kolla på den men eftersom den rörde sig så tyckte jag inte att det var en bra idé. Ok om den stått stilla men det kan ju hända att han sedan haft en något skadad gräsklippare om Shawna fått nos på den. Klockan var inte så där värst mycket på morgonen så god morgon alla grannar. Rise and shine ;) Roligt när det händer saker på morgonpromenaden.

Mitt mobila bredband som funkat utomordentligt bra i snart ett år nu har haft lite problem den senaste veckan. Svajat som en flagga och igår mitt på dagen – god natt bredband. Även mobilen la av. Bredbandet la av precis när jag skulle betala räkningar förstås. Ingen telefon, inget bredband= total härdsmälta. Gick att ringa ut ibland och ibland gick det att ringa in. SMS funkade ibland så alltid något. Idag fortfarande nattsvart men fick veta att jag inte var den enda drabbade. Tydligen var det någon större störning i Sollefteå som orsakade stoppet. Först härdsmälta, sen när man fattat att det är ett problem som drabbat hela området lugnar man ner sig. Sen kommer abstinensbesvären. Vilket jäkla sårbart samhälle vi skapat till oss.  Man undrar ju hur det ska bli om det blir en jättekrasch någonstans så hela mobila nätet slås ut. Och hur stort kan Internet egentligen få bli????? Att gå in på banken och få ut kontakter är ju nästan omöjligt idag. Har man problem med sin telefonoperatör så ska man gå in på deras chatt osv. Men om varken telefon eller mobilt bredband funkar så är det så klart omöjligt. Det är ett Moment 22 läge vilket ogillas av mig. Kommer ihåg när jag bodde på Irland så var det bankstrejk ganska länge. Eftersom bankerna inte var öppna fanns inga kontanter så alla skrev ut checkar. Det var en härlig soppa att reda ut den dagen då strejken var över. Kommer inte  ihåg hur exakt hur länge den varade men det var ett bra tag med all säkerhet.

Så nu i skrivande stund fungerar mobilen igen och bredbandet så där. Så abstinensbesvären börjar lägga sig. Puh! Bara att hoppas nu då att det inte kommer någon jäkla åska och förstör allt igen nu då. Jag gillar inte åska, Chantos bryr sig inte, han sover gott ,men lilla filifjonkan är väldigt rädd för åskan.

Skulle vilja ha en ny kamera och ett nytt objektiv. Nytt kamerahus innebär att jag måste skaffa ett nytt objektiv och ju dyrare kamera ju dyrare objektiv. Ingen mening att byta ut min kamera om jag ska fortsätta använda det 18-200 objektiv jag har. Ofta är det objektivet som är den svagaste länken. Jag har sån tur att jag har en bekant som kan allt om fototeknik, utrustning, fotografering  som hjälper mig i den här fotodjungeln. Hans kunskaper är ovärderliga för mig. Lär mig något nytt varje dag. Och helt plötsligt börjar den här fotohobbyn att bli en spännande värld. Digitalkameran har massor av funktioner som tar tid att sätta sig in i. Och jag har insett, ju mer jag lär mig, att jag nog har en ganska bra kamera och objektiv. Så ny utrustning är en dröm än så länge. Cykel kommer före på önskelistan.

Man undrar ju vad som händer egentligen på mobilnätsfronten? Helt plötsligt visar min telefon att det finns två nätverksoperatörer. Telia och Sverige G. Och så talar telefonen om att jag måste välja. Den enda som gick att välja där jag nu bor var Telia. Suck men bara det fungerar så. Kollade vad Sverige 3G är för något och tydligen ägs denna operatör av Telia och 3 eller hur det nu var. Kanske Tele2.  Men 3 ägs kanske av Tele 2 och Comviq också, jäkla djungel det här. Alla köps up av alla och snart vet man inte vad man har. Slutligen ägs väl allt av Telenor. Inte spelar det någon roll heller bara det fungerar. Vilket det ju gör om man bor söder om Dalälven. Fudnerar starkt på att prova Net1.

4 jun 2013