Religion, vidriga sedvänjor och just ingenting!

Titta vad man kan hitta i gömmorna! Bilden är klickbar!

Efter att ha sett ett inslag i Rapport om kvinnlig omskärelse så hade jag tänkt att det här inlägget skulle handla om det och om det fullkomligt vidriga sätt man slaktar djur på med stöd av religionen. Visserligen tycker jag att kvinnlig omskärelse är så motbjudande och fruktansvärt att det inte finns ord för det och likadant är det med det sätt man slaktar djur på. Men insåg snabbt att om jag börjar skriva om dessa två förhatliga områden så kommer det att ta hela natten och enormt mycket plats i Bloggen. Får väl bara säga att heder åt Senegal som tagit tag i att få  bort den här urgamla och vidriga sedvänjan och man säger att inga flickor/kvinnor ska omskäras framöver, med andra ord ska det vara slut på detta till 2015.  Hoppas resten av världen som utövar denna hemskhet  tar efter.  I Egypten, där kvinnlig omskärelse är förbjuden , omskärs 90 % av alla flickor. Den nya regeringen vill göra det lagligt igen. Usch och fy och tänk om. Att man slaktar djur på ett vidrigt sätt, allt i religionens tecken, bör också upphöra ASAP. Varför plåga djur bara för att det står i någon religiös skrift eller vad som nu kan tänkas vara anledningen. Sluta nu PLEASE! Religion står för mycket ont i dag och hur långt som helst bakåt i tiden. Eller ska man kanske säga människors tolkning av den med lite hjälp av präster osv. Häxbränning, inkvisitionen , förföljelse med mera, med mera, med mera!

Just ingenting handlar om just ingenting. Som vanligt handlat på fredag. Prommis med hundar och ett eller två eller kanske till och med tre glas vin. Ingen lust att laga mat så lite överbliven soppa från igår blev räddningen. Färgat håret hmmm...... Blir väl mössa ett par veckor nu. Saknar......................................

Tittat på Skavlan och efter att ha läst löpsedlarna idag om att ”Skavlan dricker varje dag” så undrar jag  om han inte såg lite sliten ut?  Eller var det bara efter påverkan av löpsedlarna? Antagligen, för han såg nog egentligen ut precis som vanligt. Tänk att det är av sådant nyhetsvärde för oss att man måste ha det på löpsedlarna. Att massor av människor i Ryssland skadats av en nedfallande meteor , eller meteorit eller vad det heter, det är mindre viktigt. Men Skavlans dryckesvanor oj oj oj……….  Gäster i kväll bröderna Jackson. Fattar inte riktigt varför bröderna återuppstår efter att inte ha stått på en scen på 20 – 25 år? Gissar att man kanske så en fin chans till lite pengar här efter broderns död. I inslaget så svarade ”the Jackson fi… sorry four på Skavlans fråga om broderns problem och att han mådde väldigt dåligt tiden innan han avled, att han hade INGA problem! Nähä OK right……… Kvällens gäster Wyclef Jean, som hade viss humor ha ha ha. Sa att han blev “horny” efter allt porrsnack med porrtanten.  Hoppsan får man säga så i TV?  Norges kulturminister var också medverkande och så porrtanten då. Undrar just vad porrtanten hade där att göra?

Varför måste man mörka saker om Michel Jackson och säga att allt vi får höra via medierna bara är lögner? Det kändes också som att man inte tyckte att läkaren, som fått fyra års fängelse, var speciellt skyldig. Lite som att medierna gjort honom till syndabock. Skönt att inte vara kändis minsann.

Fredagskvällen är snart slut och sängen  väntar. Lite boring evening  med det kan ju inte vara roligt jämt ,om man säger så. Får väl se vad framtiden har att visa – vissa beslut måste fattas. God natt och kram!

16 feb 2013