Romatik i luften .......

Romantik i luften - ja så är det – fåglarna är på G. De är nykära (om nu fåglar kan vara det), slåss om partners och kvittrar och det verkar som att solens strålar gör underverk. Vilken vi tvåbenta förstås också känner av. Hur har vi inte längtat efter solen och värmen under den här vintern. Nallarna har vaknat och spår har setts. Inte kul att vara nalle och vakna hungrig och mager efter vinterns ide. Och till och med ha ungar att föda. Fast egentligen, tänk vilken bantningsidé. Gå i ide i november, sova över vintern, vakna smal (bantningen avklarad) och för de som parat sig är ungen/ungarna födda utan att man knappast märkt det.  Nåt att fundera över. Och tänk så billigt det skulle bli. Kanske kan man stoppa tiden också. Och glömma ”bäst före datum”. Bra att veta är att ett årgångsvin bara blir bättre och bättre ju äldre det blir. Och dyrare och dyrare. Ha detta i åtanke alla åldersfixerade där ute. Ja ja får väl tänka så jag också då.

Det ska ju vara vår nu och med våren ska också romantiken och kärleken spira. Visst låter det härligt men jag har hört att våren ska upplevas i Paris, så det är kanske dit man ska åka för att kärlekens spirande ska få full kraft. Jag bara gissar jag. Viksjö har nog kanske inte samma betydelse som romantikens stad som Paris inte. Snart är det i alla fall Valborgsmässoafton och då ska det bli majbrasa här i byn. Sägs att det ska vara en trevlig tillställning. Får väl gå dit , ta med kameran och  se om det stämmer. Dock brukar ju sista april vara kallt som attan, men det kan förstås bli varmt om våren vill komma fram på riktigt.

Annars har jag hört ”straight from the horses mouth” att Gulf ska sätta upp en mack eller kanske en pump blir det nog, i Viksjö. Gulf är visst på G att etablera sig i Sverige igen och satsar visst på landsbygden där de andra jättarna inom bensinföretagen drar ner. Före midsommar ska denna pump visst vara på plats sägs det. Mycket efterlängtat av Viksjöborna. Sen ska den som köpte affärsbyggnaden i Viksjö öppna en servicebutik (när exakt vet man inte) och en hamburgersylta i 50- 60-talsstuk. Låter ju kul. Kankse man kan få jobb där då. Åka rullskridskor runt ut till bilarna för man får hoppas på ”Drive In” förstås. Vilken syn det skulle vara, Eva i kortkort och på rullskridskor. Fick ju ett par inlines i present en gång av dottern så jag får väl börja träna. Om det här nu blir verklighet med bensinpump, servicebutik och hamburgersylta får vi väl se. Kul vore det i alla fall.

Solen är framme och så också blåsten idag. Hoppas blåsten ger sig av för då blir långpromenade så mycket trevligare. Gillar inte blåst. Gjort en V75:a med min trevliga hyresvärd så nu hoppas vi på miljonregn. Vore kul att få dricka riktig skumpa nån gång. Håller tummarna för att spelade hästar vinner.

20 apr 2013