Saint Valentine´s Day!

Happy Saint Valentine´s Day!

cruising-051.jpg

Önskar till att börja med alla mina vänner en fantastisk Valentine´s Day! Den här dagen har firats länge i många länder, kanske framförallt i USA och Great Britain och kanske i fler länder också. I Sverige är det här med Alla Hjärtans Dag dock en ganska ny företeelse. Tycker att dagen som sådan inte har någon som helst betydelse egentligen, men kan dagen sprida lite värme och kärlek så gillar jag den. Jag förknippar den här dagen med middag med darlingen, rosor, blommor, choklad Valentine Cards, frierier, vigslar osv. Men jag gillar bättre det här med att tänka på vänner, nära och kära, att ta kontakt med varandra (som vi ibland är ganska dåliga på här i Sverige) och att önska varandra Happy Valentine´s Day på Facebook  är fint. Kanske ge någon som inte alls förväntar sig det ,en bukett tulpaner, ringa eller skicka ett SMS eller mail räcker också långt. Bara att göra någon glad kostar inget. Fast frieri, vigsel, middag med darlingen osv är ju förstås också fantastiskt roligt!

Saint Valentine´s Day i Viksjö ser ut som alla andra dagar förstås. Dagen började med lätt snöfall, hundpromenad och frukost. Hundarna glada över gott älgkött till frulle igen. Själv fick jag en god kopp Earl Grey Tea. Gillar den tesorten och köper alltid te på lösvikt eftersom det slår tepåsarna med hästlängder. Fast det blev också en fullkornsmacka och två ekologiska ägg. Ni köper väl ekologiska ägg från frigående höns ute? Jag gör det för att i alla fall försöka göra något för hönsen. Tycker också att det smakar bättre. Inbillning eller inte – jag vet inte men om jag tror att det är så, funkar det för mig. Apropå ordet och innebörden i ”macka” så var dottern och jag på väg till Australien 2004. På flighten mellan Stockholm och Frankfurt meddelade Pursern vad som skulle serveras om bord. Han var norrman och förklarade först att Businesspassagerarna skulle få lunch ombord och vilka rätter som skulle serveras. Sen sa han helt kort ”och ni andra får en macka”. Inte roligt att bara få en macka kanske men vi skrattade gott trots detta, för det lät förbaskat roligt. Mindre roligt var när vi åkte till Aussieland första gången i början på 90-talet. Pursern – (som satt!) tittade på oss då när vi klev ombord på flighten till Sydney sjöng ”Hey hey with Monkeys (en gammal låt från ja kanske början av 80 eller äldre). Visserligen åkte vi economy eller som det kallas till vardags (monkeyclass) men men opassande så det skrek om det. Han trodde inte att någon skulle fatta, men aj vad han bedrog sig. Jag talade om för honom att det han gjorde var korkat och sen anmälde jag det till Qantas. Vet inte om han fick någon reprimand men jag hoppas det. Ibland måste man få reagera!

Precis som igår kväll när Uppdrag Granskning visade reportage om Norrporten och VD:n Anders Wiklanders jättelön. Lyxbil/-ar till anställda som företaget betalat och ett enormt slöseri med pensionspengar. Resor till Miami, Hamburg osv. Då blir man förbannad på riktigt! Tack Uppdrag Granskning för att ni vågar och låter oss andra veta vad som pågår i samhället. Skäms Norrporten och Anders Wiklander! 15 miljoner i lön/bonusar 2012, det ni, skulle väl sitta fint. Förstår inte vad han gjort för bra som inkasserar en sån lön. Förmodligen ingenting, förutom att han och styrelsen sett om sina egna hus. Fy fy fy borde vara straffbart att leka så med pensionspengar. Hoppas nu 6:e AP-fonden som äger Norrporten verkligen tar tag i detta nu. Nuvarande VD:n sa i allafall så i programmet i går kväll. Anders Wiklander kände väl att det började blåsa runt öronen och har sagt upp sig.

Trots att jag stiger upp runt 07.30 varje morgon så går dagarna fort. Innan man ens hunnit tänka lunch så är det lunchdags. Att sitta framför datorn stjäl förstås tid. Lunchen idag blir Toscansk bönsoppa med vitlöksbröd. Jag gillar att göra soppor. Billigt, gott , enkelt och oftast nyttigt. Efter det  långpromenad med hundarna och resten av dagen är öppen vad  gäller händelser. Skulle vara kul att öppna en restaurang i Viksjö "Soppköket" ha ha ha. Och servera soppor med gott bröd till och smarriga efterrätter. Vore bra för långtradarchaffisarna som kör förbi här att slippa gatukökens fettbomber! 

14 feb 2013