To be or not to be eller att lägga mer eller inte...........

Lägga ner sidan eller not……….that´s the question?

Ibland så funderar jag på om min hemsida www.twohuntingdogs.n.nu ska läggas ner eller inte. Hemsidor ska uppdateras regelbundet och Blogga kan man ju göra på annat ställe. Men trots allt så har man ju lagt ner en hel del tid på sin hemsida och på något sätt så gillar man ju vad man åstadkommit. Men så ibland behövs det bara lite positiv input och beslutet kommer av sig själv – den får vara kvar ett tag till. Positiv input kom i form av lite beröm från supporten på www.n.nu. Jag har ställt en fråga om poäng som man tilldelas beroende på om sidan besökts eller inte, om man bloggat osv. Fick svar på min fråga och samtidigt beröm som löd så här: ”Finns och välskriven hemsida du har”. Och glad blev förstås jag. Ska göra lite justeringar nu då och ta lite nya bilder och fundera ut något som kan vara intressant för besökarna att läsa. Så man tackar för de fina orden. Tänk så lite det behövs!

Våren är här men idag är det kallt och blåsig men solen är framme och det får man vara glad för. Lite planering på hundträningsfronten pågår . Blev förstås ett bakslag i träningen då jag fick en axelfraktur – tack Shawna morr……….. Men nu är axelfrakturen läkt så nu kör vi. With a little help from my friends! Visserligen gör det lite ont ibland men inget som en Alvedon inte kan fixa. Ska väl försöka hålla mig på benen i spårskogen, inga vurpor gillas.

Fick besöka Bilbesiktningen förra veckan, tror jag flyttar till land som inte har bilbesiktning. Finns det förresten? Nåja inga stora ingrepp behövs men färdbromsen to ojämnt bak så nu ska pärlan få det fixat. Ock så lilla positionslampan vä fram. Och ett litet torkarblad ska bytas. Känns väl lite överkurs att få en 2:a på ett torkarblad men ok. Glad var jag ändå att det inte var några stora problem. 

Väldigt tyst det blivit om planet från Malaysian Airlines som störtat. Det spekuleras hej vilt och tidningsrubrikerna är oslagbara. Allt för att få folk att köpa tidningar. Men något är konstigt med hela historien och jag önskar att jag vore synsk  och kunde se vad som hänt. Om man nu tror att det är något som fungerar.

Shawna by the way, tror att hon är fågelund. Trädskällare minsann. Står i vardagsrummet och spanar upp mot den stora björken utanför och skäller som besatt. Funderade vad hon höll på med och gick och kollade och tänka sig – där i björken, högt upp, björken är stor, satt skator och kråkor. Och får man inte jaga annat så går det också bra.

För ett par dagar sedan så knackade det på dörren. Jag öppnade och där utanför fanns en man som visade upp en lapp som berättade vem han var och vad han sålde. Jag sa ”nej tack” och skulle stänga dörren då fröken Plott trängde sig ut började springa runt och skälla på killen och hoppa på honom. Jag sprang ut och fick tag i henne men glömde förstås stänga dörren i hastigheten. Och ut kom då 52 kilo Ridgeback skällande mot killen för att liksom vara support till Shawna. Som tur var blev killen stående som en staty, en ganska blek sådan. Sen gick han sin väg, gissar att han var  smått chockad. Han lär nog inte knacka på min dörr igen. Jehovas vittnen gjorde också ett hembesök här förra veckan. Öppnade och gick ut på bron och vaktkompaniet talade om att de minsann inte accepterade besök. Jag frågade om de ville komma in men svaret blev – nej tack. Undrar varför? ;)  Bra med dogs ibland.

Annars går livet sin gilla gång här i obygden. Får väl se om någon nalle vaknat och vill hälsa när jag är ute på långprommis. Hoppas inte. Gissar att kameran är hemma om det skulle hända. Lodjur vill jag gärna se så det kanske är läge att alltid ha med sig kameran i ryggsäcken.

I går öppnades telefonbokningen för att boka tid till test av hund i björnhägnet i Junsele. Tut tut tut tut och det nummer du ringer kan inte nås för tillfället sa en telefonsvarare precis när jag trodde att nu har jag kommit fram, suck. Där satt jag med två mobiltelefoner och automatisk uppringning. Precis som många andra naturligtvis. Kände mig som en idiot faktiskt. Paus, ut med dogsen och tänkte att ”ett försök till” och då kom jag fram tjohooooo.  Gissar att Björnhundstestarnas nummer var bland de populäraste i går. Tog ett par timmars ringande att komma fram men det var det värt.

/bjorntest.jpg /dsc-0267.jpg

 

No problem as the say in Jamaica! Nu lunch!

2 apr 2014