Valborgsmässoafton i Viksjö!

Valborgsmässoafton, kall som vanligt!

Valborg  kom som vanligt med en kylslagen kväll i Viksjö. Brasan tog lite tid att få fart på men till slut så blev det fart på den. Viksjökören trotsade den kalla kvällen och sjöng tillsammans med den nya körledaren. Vart den tidigare körledaren tagit vägen ska jag inte skriva här men hon har det nog inte så trevligt. Men hon får faktiskt skylla sig själv. Körsången kändes fin med de vanliga ”Våren rasat ut bland våra fjällar……… och en annan traditionssång och så en helt ny. Lie gitarrspel också vilket gillas. Den här körledaren blir nog väldigt bra för Viksjökören. Lite nya idéer och så är han ju man vilket kanske kan underlätta till att få fler medlemmar i kören. Synd att man sjunger hellre än bra, annars hade det nog varit läge. Det som gjorde det hela ännu bättre var nog att inte en smällare hördes och inte en enda raket sköts upp. Inte den stund jag var där i alla fall. Men hörde inget sedan heller. Hoppas på ett totaltförbud mot smällare och raketer. Naturligtvis kan man ha fyrverkeri på nyårsafton men då på samlade platser. Och man behöver ju inte börja en vecka innan. Slöseri med pengar och orsakar onödigt lidande för djur och även en del människor.

Så här såg Valborgsmässofirande ut i Viksjö by:

collage-valborg.jpg

Våren måste i all fall vara här trots kylan för i måndags då jag var i Njurunda hörde jag tranor. Vet var de brukar vara så jag gick och kollade. På en åker så räknade jag till cirka 100 tranor, sedan tappade jag räkningen och ungefär 35 svanar. Oräknat antal Canadagoose och andra fåglar som jag inte har den blekaste aning om vad de heter. Räknade inte Canadagoosen för då hade jag nog fått vara kvar länge. Sedan såg jag sju rådjur på samma ställe fast i skogskanten, som kollade in fågelinvasionen. Coolt var det kan jag säga. Och kameran – ja den var hemma förstsås. Vart annars ska en kamera vara?

Inga vårkänslor än men det kanske beror på kylan eller så på platsen där jag bor. Who knows ha ha ha. Grillar gör folk dock och grilla kan man ju förstås göra året om men äta blir det nog till att göra inne. Maten hinner kallna innan den ens kommit på tallriken.

Volvo 2 (kallas nu Börje) tog mig till och från Njurunda ok och vad spelar det för roll att man har hastighetsmätare bara ibland? Funkar om jag kör över gupp. Det ni. Spännande att åka förbi fartkamerorna. Har ju varvräknare och faktiskt också en fungerande bensinmätare. Får väl vara nöjd åt det lilla. Ingen mening att gnälla – bara att hitta vänlig person som vill hjälpa kvinna med Volvo modell äldre. Volvon alltså ;) Where are you dear. Kaffe lovas och kanske något smarrigt fikabröd till.

Tänkte ta mig en promenad nu men hundkompisarna  ligger i min säng och sover i solstrimman som kommer in genom fönstret. Kanske borde lägga mig med flocken jag också. Näpp jag ska ut och de har inget val annat än att hänga med. Får väl ta fram min orangea outfit igen så man inte fryser fast.

                                valborg-009.jpg

 

Annars är spårstatusen kollat och om två veckor smäller det. Då ska spårmarkerna vara ”fit for fight”. Frysen är preparerad med diverse spårtillbehör. Och som tidigare sagt, så skulle nog en person som inte är invigd i viltspårets ädla konst, fundera på vilken galning som bor i det här huset om någon skulle få för sig att kolla i frysen. Så väl mött i spårskogen!

 

1 maj 2013