En massa villa ha..........................

Tänka sig vad mycket man vill ha helt plötsligt. Ny dator - på G, ska köpa begagnad från kär släkting. Gäller bara tt ta sig söderut för att hämta den. Inte helt lätt när man har hundar.  Men men det finns ju post förstås men inte är det billigt att använda sig av det fraktsystemet. Och gissar också att datorn kommer fram som icke fungerande. Och så var det det fär med ny telefon. Min HTC har drygt två år på nacken. Med tanke på att den är på dygnet runt så har den varit nästan problemfri. Tror att jag skulle vilja ha en HTC One. Vill inte ha Iphone. Samsung Galaxy dkulle kankse också funka men desto mer jag tittar runt på olika hemsidor så blir jag mer övertygad om vad jag vill ha. En fördel är också att om man redan haft en HTC så behöver man kanske inte slita sig i håret över att det tar en massa tid att lära sig eländet. Men visst ja - Nokias nyaste vore inte heller dum att äga. har haft flera Nokia tidigare och aldrig haft problem. Fast med så kallade Smartphones så vet man ju aldrig. Det är inte telefoner längre utan datorer som vi bär omkring i våra fickor. Glömmer aldrig min första mobiltelefon ha ha ha. En tegelsten minst sagt. Men attans vad stolt jag var över den. Det var inte så vanligt att ha mobiltelefon då och jag fick ärva den av en arbetskompis då vi jobbade vid Mittuniversitetet. Nåja den dog ganska fort eller i allafall batteriet som inte hade speciellt lång användningstid. Två samtal och that was it. Irriterande. Sen var det bäst att bära omkring den i  handväskan. Glöm att ha den i fickan. Lite för stor där. Sen kom det snabbt mindre telefoner och den stora rejäla saken fick gå till mobilhimlen. Fast man kanske skulle sparat den - raritet idag säkerligen. Får väl se vad det kan tänkas blir för telefon. Det kanske dyker upp någon som inet alls gillar sin HTC och vill bli av med den tillett bra pris. Man kan aldrig veta när turen dyker upp. 

Och så var det det här med kungligheter. Nu har namnet på vårt senaste tillskott i kungafamiljen publicerat. Jag tycker nog att namnet var helt OK. Söt liten bäbis men de flesta bäbisar är väl söta. Personligen är jag ingen fan av kungahuset. Egentligen har jag svårt för det där med "av kunglig börd". Undrar just hur det gick till att bli kunglig i tidernas begynnelse. Man krigade om tronen och starkast vann. Så alltså var det något man tog helt enkelt. Bäst att läsa på i historieboken. Sen är det för mig lite lustigt att se hur vår drottning (som alltid ser sur ut kanske beroende på en och annan .....................) blivit mer kunglig än kungen och de andra kungliga. Hon är bara en tjej (nu äldre dam) som gifte sig men en kung. Chris, Maddes man får man väl  hoppas inte blir som Silvia. Personligen, slå mig inte nu, så tycker jag nog att det paret kan stanna i US of A och vara Herr & Fru. Ska väl tillägga att den i Kungafamiljen som jag gillar är Victoria. Och hennes man har ju blvit prins. Vilken löjlig titel egentligen när man tänker på det. Prinsar och prinsessor finns i sagoböckerna men verklighetens prinsar och prinsessor har inga ärtor under madrasserna och inga kronor på huvudet. Men en jäkla massa pengar har de och lever gott. Kungahuset har förstås ett PR-värde och Silvia gör en hel del bra i sitt arbete med utsatta barn så jag är inte ute efter att säga att de inte gör bra saker också. Jag tycker bara att det är lite kul att ge mig in i debatten om Kungahuset och hur de egentligen, från tidernas begynnelse blev just kungliga. Släkt med Napoleon eller..........? Eller den där gulliga Ludviq som körde Frankrike i botten och orsakade en revolution. Partaj på Versailles största delen av tiden och med moralen var det lite si och så. Men mest var det nog avsaknaden av den.

Tråkigaste vädret idag. Grått och trist och egentligen hade man kunnat stanna i sängen. Men med hundar som ska ut så går inte det. Och jag tror inte att jag skulle kunna stanna i sängen en hel dag om jag inte var jäkligt sjuk. I morgon kväll ska jag bli bjuden på pannkaka till middag. En maträtt som jag sällan gör, bara om det är barnbarn på besök. Men det är gott ibland. Och dogsen älskar pannkaka. 

Har kollat på SKK´s hemsida och sett att det nu finns en hel del Plotthundar registrerade. Roligt att man nu registrerar Plottarna som nu alltså är en godkänd ras i Sverige. Längtar till våre/sommaren nu då man kan träna hund igen i spår osv. Och lite annat också förstås. ID-spår står på agendan. 

Ikväll Jill´s veranda äntligen. Den försvann förra veckan(attans vad sur jag blev) till förmån för Grammisgalan. Så mina vänner out there -  Jill´s veranda 2100 på SVT1. Njut av country, Nashville Tenessee och hennes alldeles speciella gäst ikväll, Kristian Gidlund som tyvärr inte finns med oss längre. Jill Johnson du är enastående.

http://www.svt.se/jills-veranda/

Förra programmet var såååå bra med Marit Bergman och ett besök i Appalacherna. Lite hillbilly stuk där. Me like a lot :D

 

26 feb 2014